بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش و زنگ خطر درمان‌های خانگی!

بهترین آنتی بیوتیک برای درمان عفونت گوش

فهرست مطالب

عفونت گوش در کودکان بسیار شایع است و می‌تواند افراد بزرگسال را هم درگیر کند. اغلب اوقات این بیماری عفونی در عرض چند روز و بدون هیچ درمانی برطرف می‌شود. اما هنگامی که عفونت گوش شدید است یا خود به خود بهبود پیدا نمی‌کند، بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش به عنوان یک درمان ضروری و موثر وارد عمل می‌شود.

این عفونت در ابتدا با کمی درد ناحیه گوش همراه است و به مرور شدیدتر می‌شود. حتی ممکن است عفونت گوش با سردرد و سرگیجه هم همراه شود. همچنین شب‌ها هنگامی که سرتان را روی بالشت می‌گذارید، کمی ترشح از آن خارج شود.

در این مقاله از «مجله سلامتی لیمومی» شما را با بیماری عفونت گوش، بهترین روش درمان عفونت گوش و عوارض جانبی احتمالی آشنا می‌کنیم.

سوالات متداول

عفونت گوش میانی چیست؟
گوش دارای سه بخش مجزاست. عفونت گوش میانی که به آن یا اوتیت گوش میانی هم گفته می‌شود، ناحیه میانی گوش را درگیر کرده و می‌تواند حاد باشد. این بیماری معمولا با درد شدید ناحیه گوش پدیدار خواهد شد و کودکان نیز با بی‌قراری زیاد، خواب کم‌عق و بازی با گوش، بیماری‌شان را نشان می‌دهند.
عفونت گوش داخلی چیست؟
لابیرنتیت یا همان عفونت گوش داخلی به التهاب‌های شدید داخل گوش گفته می‌شود که حلزون، اعصاب شنوایی و سیستم تعادلی شما را درگیر می‌کند. این نوع عفونت گوش معمولا ویروسی است و زمانی رخ می‌دهد که مجاری نیم دایره یا یکی از شاخه‌های عصب دهلیزی در حلزون گوش آسیب‌ دیده باشد.
عفونت گوش خارجی چیست؟
در این نوع عفونت برخلاف دو مورد قبلی، ناحیه خارجی گوش بیشتر درگیر می‌شود. لاله و قسمت خارجی کانال گوش در عفونت گوش خارجی‌ کاملا مشهود است‌. در این بیماری نواحی خارجی پوست و کانال گوش به خاطر وجود قارچ یا باکتر دچار عفونت و قرمزی می‌شود. عفونت گوش خارجی اغلب باعث بسته شدن یا تنگ شدن کانال گوش خواهد شد.
بهترین آنتی بیوتیک برای درمان عفونت گوش و گلو چیست؟
پنی سیلین و آموکسی سیلین، معمولا بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش هستند. البته بسته به اینکه بیماری شما چقدر مزمن و حاد باشد پزشک داروهای دیگری نیز تجویز خواهد کرد.

عفونت گوش؛ این بیماری آزاردهنده

تجمع مایع گوش باعث انسداد و التهاب در نواحی مختلف گوش می‌شود که به آن عفونت گوش می‌گویند. گوش شما به گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی تقسیم شده است و عفونت گوش ممکن است در هر یک از این نواحی رخ دهد. عفونت گوش با عنوان اوتیت گوش نیز شناخته می‌شود.

علت‌های مختلف عفونت گوش

به طور کلی باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها می‌توانند ازجمله دلایل ایجاد عفونت در گوش باشند و اغلب به خاطر یک بیماری مانند سرماخوردگی یا آلرژی ایجاد می‌شوند. البته بروز عفونت‌های باکتریایی در ناحیه گوش داخلی بسیار نادر است.

به طور فهرست‌وار  دلایل زیر را برای عفونت گوش عبارتند از:

  • آلرژی
  • سرماخوردگی
  • مخاط اضافی عفونت‌های سینوسی
  • سیگار کشیدن
  • تغییرات فشار هوا

بهترین درمان برای عفونت گوش

عفونت گوش خود را به چه شکل نشان می‌دهد؟

عفونت گوش در همه حالت‌ها با علائم مشابهی همراه است. نکته جالب توجه اینجاست که علائم عفونت گوش در کودکان و بزرگسالان با یکدیگر متفاوت است. همچنین درمان متفاوتی برای این دو رده سنی وجود دارد؛ پزشک برای تجویز بهترین آنتی بیوتیک برای درمان عفونت گلو و گوش با توجه به سن و شدت بیماری تصمیم می‌گیرد.

علائم عفونت گوش در بزرگسالان

علائم شایع عفونت گوش در بزرگسالان عبارتند از:

  • احساس درد یا ناراحتی خفیف در داخل گوش
  • احساس فشار مداوم در داخل گوش
  • تخلیه چرک‌مانند گوش
  • از دست دادن یا کاهش شنوایی

این علائم ممکن است ادامه‌دار باشد یا برای مدت کوتاهی آن‌ها را ببینید و از بین بروند. علائم ممکن است در یک یا هر دو گوش پدیدار شود. اگر هر دو گوش شما عفونت گرفته باشد، به مراتب درد شدیدتری را تجربه خواهید کرد. همچنین ممکن است هر گوش نشانه متفاوتی داشته باشد.

اگر بعد از چند روز این علائم از بین نرفت، حتما به پزشک مراجعه کنید چون عفونت شما از نوع حاد است و اینجاست که باید به دنبال بهترین چرک خشک کن برای عفونت گوش خودتان باشید.

درمان عفونت گوش کودکان

علائم عفونت گوش در کودکان

کودکان و نوزادان ممکن است علاوه بر علائمی که در بزرگسالان مشاهده می‌شود، عفونت گوش را با نشانه‌های دیگری هم تجربه کنند. علائم بیماری عفونت گوش در کودکان و نوزادان عبارت است از:

  • مالش یا کشیدن گوششان
  • تب
  • عدم واکنش به صداهای خاص
  • از دست دادن تعادل
  • سردرد
  • بی‌قراری یا بی‌تابی
  • از دست دادن اشتها

معمولا عفونت گوش در کودکان کمتر از سه روز طول می‌کشد، اما می‌تواند تا یک هفته ادامه پیدا کند. چنانچه بعد از این مدت علائم بیماری رو به بهبودی نرفت، باید درمان با بهترین آنتی بیوتیک‌ها را شروع کنید.

توجه داشته باشید که کودکان کمتر از 6 ماه که تب یا سایر علائم عفونت گوش دارند باید مورد معاینه پزشک قرار گیرند. همچنین اگر فرزند شما تب بالاتر از 39 درجه سانتی‌گراد یا گوش درد شدید دارد، به پزشک مراجعه کنید.

بهترین آنتی بیوتیک برای درکان عفونت گوش و گلو

عوارض احتمالی عفونت گوش

عفونت گوش معمولا بدون دخالت پزشک برطرف می‌شود، البته در طی این زمان نباید خودتان سعی کنید مایع گوشتان را خارج کنید یا به قول خودمان با آن انگولک‌بازی در آورید؛ چون ممکن است عفونت شما عود کند.

در برخی مواقع عفونت گوش با عوارض نادری همراه است. این عوارض عبارتند از:

  • از دست دادن شنوایی
  • تاخیر گفتار یا زبان در کودکان (این حالت در زمانی که مایع مزمن در گوش میانی وجود دارد، شایع تر است.)
  • ماستوئیدیت (عفونت استخوان ماستوئید در جمجمه)
  • مننژیت (عفونت باکتریایی غشاهای پوشاننده مغز و نخاع)
  • پاره شدن پرده گوش

 روش‌های درمان و بهترین آنتی بیوتیک‌ها برای درمان عفونت گوش بزرگسالان

خوب است بدانید که آنتی بیوتیک‌ها به درمان عفونت‌های ویروسی کمک نمی‌کنند و طی چند روز بیماری شما خوب خواهد شد. چنانچه علائم شما بدتر شد یا بهبود نیافت، به پزشک مراجعه کنید. اگر عفونت گوش شما باکتریایی مزمن باشد یا بهتر نشود، پزشک آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد.

استفاده از پنی سیلین و آنتی بیوتیک‌های دیگر

بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش، پنی سیلین است. همچنین آموکسی سیلین نیز داروی بعدی است که از آن برای درمان عفونت گوش استفاده می‌کنند. اگر طی 10 روز مصرف قرص یا شربت آنتی بیوتیک، بیماری درمان نشد بسته به شدت عفونت پزشک شما ممکن است داروهای قوی‌تری مثل کلاریترومایسین، سفپودوکسیم و آزیترومایسین و… را هم برایتان تجویز کند.

قطره گوش آنتی بیوتیک

عفونت باکتریایی مزمن گوش را می‌توان با قطره‌های آنتی بیوتیک گوش که به‌عنوان آنتی بیوتیک‌های موضعی نیز شناخته می‌شود، درمان کرد. داروهای موضعی بدون ایجاد عوارض جانبی، دارو را مستقیما به محل آلوده می‌رسانند.

گرم نگه داشتن گوش در عفونت گوش میانی

برای تسکین درد عفونت گوش میانی می‌توانید از مسکن‌هایی مانند ایبوپروفن و استامینوفن استفاده کنید. این داروها همچنین در صورت داشتن تب، به رفع آن هم کمک می‌کنند. گاهی اوقات، استفاده از کمپرس گرم و بالا نگه داشتن قسمت بالایی بدن می‌تواند به تخلیه لوله شنوایی و کاهش درد ناشی از عفونت گوش میانی کمک کند.

آنتی بیوتیک‌های درمانی عفونت گوش داخلی

بنادریل (دیفن هیدرامین) و آنتی ورت (مکلیزین) دو داروی OTC هستند که می‌توانند برای درمان سرگیجه و حالت تهوع ناشی از عفونت گوش داخلی استفاده شوند. هرچند این داروها می‌توانند علائم عفونت گوش داخلی را کاهش دهند، اما خود عفونت را درمان نمی‌کنند؛ بنابراین باید به سراغ درمان عفونت گوش با آنتی بیوتیک بروید.

در چنین شرایطی قرص ضد تهوع برای کمک به کنترل این نشانه، داروهای استروئیدی مانند پردنیزون برای کاهش التهاب آنتی بیوتیک‌ها یا داروهای ضد ویروسی برای درمان خود عفونت توسط پزشک به شما توصیه خواهد شد.

جراحی گوش

جراحی آخرین راه درمان عفونت گوش است. در حالی که استفاده از این روش در کودکان رایج‌تر است، اما می‌توان از آن برای کمک به بزرگسالانی که به عفونت‌های مزمن و مکرر گوش مبتلا می‌شوند هم استفاده کرد. جراحی ممکن است با خطرات و عوارضی همراه باشد، برای همین آخرین گزینه است و قبل از انجام آن، پزشک تمام نکات را با شما در میان خواهد گذاشت.

درمان خانگی عفونت گوش 1

معرفی بهترین آنتی بیوتیک‌ها برای درمان عفونت گوش کودکان

 در شرایطی که کودک شما دچار عفونت گوش شده باشد، پزشکان معمولا احتیاط بیشتری خواهند کرد. رویکرد اولیه در چنین شرایطی این است که اجازه دهند دوره 3 روزه بیماری طی شود تا ببینند علائم عفونت رو به بهبودی خواهد رفت یا بدتر می‌شود.

بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش در کودکان، تجویز آموکسی سیلین است. اگر دکتر برای شما این دارو را نوشت حتما باید تمام طول دوره درمان را بگذرانید و با بهبودی علائم، خودسرانه مصرف دارو را توسط کودک قطع نکنید. اغلب دوره درمان در کودکان بین 7 تا 10 روز طول می‌کشد.

در این دوره به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک به کودکتان آسپرین ندهید. مصرف خودسرانه این دارو ممکن است منجر به سندروم ری در کودکان شود و آسیب‌های کبدی و مغزی را به همراه دارد.

5 درمان خانگی برای درمان عفونت گوش

اگر در اینترنت جست‌وجو کنید قطعا به راه‌های متفاوتی از روش‌های درمان خانگی عفونت گوش می‌رسید، اما بهتر است با احتیاط عمل کنید. توصیه‌هایی که در ادامه گفته شده می‌تواند عفونت شما را بهبود بخشد و از بروز عوارض جلوگیری کند.

  • یک پارچه گرم را روی گوش آسیب دیده بمالید.
  • از داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید.
  • برای تسکین درد از قطره گوش استفاده کنید.
  • داروهای ضداحتقان مانند سودوافدرین مصرف کنید.
  • از خوابیدن روی گوش آسیب دیده خودداری کنید.

بهترین آنتی بیوتیک برای درکان عفونت گوش

از این روش‌های خانگی درمان عفونت گوش دوری کنید!

حواستان باشد که از روش‌های درمانی عجیب و غریب دوری کنید. ممکن است برخی افراد ادعا کنند که شما می‌توانید برای درمان عفونت گوش یا بهبود درد آن، یک حبه سیر سفید را در گوش خود قرار دهید. تحقیقات پزشکی هنوز نشان نداده است که استفاده از سیر به این روش یا ریختن روغن آن در گوش، یک راه ایمن و موثر برای درمان عفونت گوش است.

شما هرگز نباید چیزی را در مجرای گوش خود قرار دهید، مگر اینکه ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی به شما بگوید که این کار را انجام دهید. دلیل اینکه شما را از این کار منع می‌کنیم هم کاملا مشخص است. احتمال اینکه شما با گذاشتن یک حبه سیر در گوشتان، پرده گوش خود را سوراخ کنید یا باکتری‌های بیشتری را وارد گوش خود کنید بیشتر از درمان عفونت گوش بدون آنتی بیوتیک است.

جمع بندی

عفونت گوش اغلب به خاطر سرماخوردگی، ویروس یا باکتری اتفاق می‌افتد. معمولا بزرگسالان عفونت گوش را با نشانه‌هایی ازجمله سردرد، سرگیجه، تهوع و درد گوش تجربه می‌کنند. بسته به شدت بیماری، پزشک  داروی آنتی بیوتیک یا جراحی را به شما پیشنهاد می‌کند.

بیشتر عفونت‌های گوش خود به خود برطرف می‌شوند، اما برخی دیگر نیاز به درمان دارند. اگر فکر می‌کنید عفونت گوش دارید و بعد از گذشت چند روز علائم آن بهتر نشد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا بهترین آنتی بیوتیک برای درمان بیماری را دریافت کنید.

عفونت گوش در کودکان نیز با علائمی مشابه بزرگسالان همراه است؛ اما تب، بی‌قراری و بی‌تابی، کاهش اشتها، از دست دادن تعادل و مالیدن یا کشش گوش نیز از علائم دیگر عفونت گوش در کودکان و نوزادان است. پزشک برای درمان این بیماری در کودکان با احتیاط آنتی بیوتیک تجویز می‌کند و شما هم بهتر است بدون مشورت پزشک، به فرزندتان دارو ندهید.

نکته 1: این مقاله برای آگاهی شما عزیزان تهیه شده است و لیمومی در قبال آن هیچ مسئولیتی ندارد.

نکته 2: اگر در حال اجرای رژیم لیمومی هستید، باید طبق برنامه‌تان عمل کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. متخصصان لیمومی تمام موادغذایی لازم را در برنامه‌ غذایی‌تان لحاظ کرده‌اند.

منابع:

Verywell Health

Healthline

این مقاله را برای دوستان خود ارسال کنید

بدون نظر! اولین نفر باشید

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه شما پس از تایید سردبیر منتشر می‌شود.

مطالب مرتبط

پربازدیدترین مطالب