تغذیهغذای سالم

بهترین برنامه غذایی برای غلبه بر بلغم

بلغم یکی از مزاج‌های غیر معتدل است که به آن مزاج سرد و تر نیز گفته می‌شود. افرادی که دارای مزاج بلغمی هستند، معمولاً خونسرد و آرام هستند که بیشتر از سایر افراد احساس خواب‌آلودگی دارند. مزاج سرد و تر این افراد موجب می‌شود.
تا بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به بیماری‌های سینوزیت، التهاب، آسم، آلرژی، بیماری‌های مفصلی مانند روماتیسم، آرتروز و بزرگی لوزه‌ها قرار بگیرند.
برنامه غذایی غلبه بر بلغم به این افراد کمک می‌کند تا بدن خود را گرم نگه‌داشته و از بروز این بیماری‌ها تا حد بسیار زیادی جلوگیری کنند. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با بهترین برنامه غذایی غلبه بر بلغم بیشتر آشنا کنیم.
 

ضرورت استفاده از برنامه غذایی برای غلبه بر بلغم

مزاج انسان‌ها تأثیر بسیار زیادی در نحوه عملکرد بدن آن‌ها در برابر مواد غذایی مختلف دارد. با توجه به بررسی‌های دانشکده علوم پزشکی، افرادی که از مزاج معتدل برخوردار هستند، بدن آن‌ها نیز عملکرد بهتری دارد. به‌طور مثال افرادی را دیده‌اید که با وجود رژیم‌های لاغری سخت و طولانی‌مدت، باز هم به وزن دلخواه خود نرسیده‌اند؟
این افراد برای اینکه بتوانند وزن خود را کاهش دهند، در ابتدا نیاز است تا مزاج خود را بشناسند و براساس آن از رژیم غذایی مناسب استفاده کنند.
به‌طورکلی یکی از مزاج‌های غیر متعادل در طب سنتی، مزاج بلغمی است. همان‌طور که اشاره شد این مزاج به معنای سردی و رطوبت بیش‌ازاندازه بدن است. به همین دلیل خوردن مواد غذایی با طبع سرد می‌تواند آن را تشدید کند.
از ویژگی‌های ظاهری افراد دارای مزاج بلغمی می‌توان به پوست روشن، صورت گرد، چاقی نسبی و پوست سرد اشاره کرد. این افراد معمولاً کمتر از سایر افراد احساس تشنگی می‌کنند و گوشت بدن آن‌ها نیز نرم است.
متاسفانه امروزه بسیاری از افراد دارای مزاج بلغمی هستند و این را می‌توان از لاغری بدن در کنار و شکم جلو آمده آن‌ها مشاهده کرد. از ویژگی‌های کلی افرادی که دارای مزاج بلغمی هستند، می‌توان به احساس ترشی دهان، رنگ‌پریدگی بدن، سفید شدن زودهنگام موها، سرد بودن دست‌وپا، زیاد خوابیدن، حواس‌پرتی، احساس ضعف، درد مفاصل، ریزش مو، قولنج کردن و ضعف مثانه اشاره کرد. عدم توجه به علائم مزاج بلغمی می‌تواند موجب شدیدتر شدن علائم و طولانی‌تر شدن مدت‌زمان بروز آن‌ها شود.
برنامه غذایی غلبه بر بلغم می‌تواند به برطرف کردن این علائم و پیشگیری از تشدید آن‌ها کمک کند. به همین دلیل درصورتی‌که شما نیز مزاج بلغمی دارید، بهتر است هرچه سریع‌تر به دنبال برنامه غذایی غلبه بر بلغم متناسب با بدن خود باشید.
 
غلبه بر بلغم

بهترین و مناسب‌ترین برنامه غذایی غلبه بر بلغم

همان‌طور که گفته شد برای اینکه بتوانید مزاج بلغمی خود را کنترل و درمان کنید، نیاز است تا از برنامه غذایی غلبه بر بلغم بهره‌مند شوید. از طرفی برای اینکه بتوانید بهترین و مناسب‌ترین برنامه غذایی غلبه بر بلغم را مورد استفاده قرار دهید، باید با تمامی غذاها، نوشیدنی‌ها و میان وعده‌های مجاز برای بلغمی‌ها آشنا شوید.

اگر شما نیز جزو افرادی هستید که به دلیل وجود مزاج بلغمی با وجود پیروی کردن از رژیم‌های لاغری باز هم قادر به کاهش وزن نیستید، بهتر است ابتدا با مشاور تغذیه یا پزشک متخصص مشورت کرده و برنامه غذایی غلبه بر بلغم متناسب با شرایط خود را انتخاب کنید. 

مقاله پیشنهادی: هر آنچه باید درباره مزاج‌شناسی بدانیم

به‌طورکلی مواد غذایی و نوشیدنی‌های مجاز در برنامه غذایی غلبه بر بلغم به شرح زیر هستند.

غذاهای مجاز

چاقی بلغمی از جمله مشکلاتی است که برای مزاج بلغمی‌ها رخ می‌دهد. زیرا این افراد علاقه شدیدی به شیرینی‌ها دارند و اغلب دچار مشکلات گوارشی می‌شوند. ازآنجایی‌که طبع این افراد سرد است. بهتر است از غذاهایی با طبع گرم استفاده کنند. از جمله غذاهای مجاز در رژیم غذایی این افراد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

برنامه غذایی دفع بلغم

 

  • انواع خورشت‌ها به همراه فلفل (اگر منع مصرف نداشته باشید)
  • آبگوشت با گوشت گوسفند و نخود کم
  • غذاهای کبابی
  • انواع آش و سوپ‌ها با ادویه‌های گرم و خشک
  • میوه‌هایی با طبع گرم
  • خرما، انجیر، توت، انگور، کشمش و مویز (به‌صورت خشک‌شده) در صورت عدم ممنوعیت پزشکی
  • انواع سبزی‌ها به‌جز گشنیز، کرفس، جوانه گندم و هویج
  • استفاده از انواع ادویه‌های گرم مانند فلفل و آویشن (در صورت نداشتن ممنوعیت‌هایی از جمله آلرژی)

 

نوشیدنی‌های مجاز

همان‌طور که گفته شد مواد خوراکی که طبع گرمی دارند، در این رژیم مجاز هستند. به همین دلیل دم‌نوش‌ها یکی از بهترین نوشیدنی‌های مورد استفاده در رژیم غذایی بلغمی‌ها است. از طرفی شربت‌هایی که در آن‌ها از شیره انگور، عسل و شیره خرما استفاده شده نیز، در این رژیم توصیه می‌شود. همچنین بهتر است به‌جای استفاده از آب سرد، از آب ولرم استفاده شود.

برنامه غذایی دفع بلغم

 

لبنیات مجاز

لبنیات به دلیل طبع سردی که دارند، می‌توانند برای افراد دارای مزاج بلغمی مضر باشند. به همین دلیل بهتر است هنگام استفاده از آن‌ها حتماً از مواد مصلح مانند نعنا، آویشن، سیر، زیتون و … استفاده شود. به‌طور مثال بهتر است ماست و دوغ را به همراه نعنا میل کنید یا اینکه پنیر را با گردو استفاده کنید.

 

ممنوعه‌ها برای افراد بلغمی

به‌طورکلی استفاده از مواد غذایی که طبع سردی دارند، برای افرادی که مزاج آن‌ها بلغمی است می‌تواند مضر باشد. به همین دلیل بهتر است در برنامه غذایی غلبه بر بلغم، از این مواد غذایی استفاده نشود. اگر فردی به دلایل مختلف نیاز به مصرف این مواد غذایی پیدا کرد، بهتر است آن‌ها را با گرمی میل کند. به‌طور مثال هنگام خوردن ماست بهتر است آن را به همراه نعنا یا پونه میل کند. از مواد غذایی مضر در برنامه غذایی غلبه بر بلغم می‌توان به «لبنیات»، «سرکه»، «ترشی و شور»، «کره گیاهی»، «برنج»، «نوشابه»، «سوسیس و کالباس»، «میوه‌های سرد مانند نارنگی، کیوی، لیموشیرین و خیار»، «ماهی»، «گوشت مرغ»، «گوشت‌های سرد مانند گوشت گوساله و گاو»، «سیب‌زمینی»، «قهوه و نسکافه» و «غذاهایی با طبع سرد مانند آب دوغ خیار» اشاره کرد.

برای دریافت رژیم لیمومی، کلیک کنید.

نکته: اگر در حال اجرای رژیم لیمومی هستید، باید طبق برنامه‌تان عمل کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. متخصصان لیمومی تمام توصیه‌های لازم را در برنامه‌ غذایی‌تان لحاظ کرده‌اند.

نوشته های مشابه

ارسال دیدگاه

نظر شما چیست؟ تجربیات، نظرات و سوالات خود را برای ما بفرستید. در اسرع وقت پاسخ می‌دهیم. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا