برای غلظت خون چه بخوریم؟ (10 غذای مفید برای غلظت خون)

برای غلظت خون چه بخوریم

فهرست مطالب

غلظت خون بیماری است که در آن، بدن تعداد زیادی گلبول قرمز تولید می‌کند و باعث می‌شود تا جریان خون به میزان بسیار زیادی کند شود. داشتن یک رژیم غذایی می تواند به کنترل وزن، کلسترول و فشار خون کمک کند و عوارض مرتبط با این بیماری را کاهش دهد.

در این مطلب از مجله سلامتی لیمومی قرار است به شکلی کامل و جامع به این سوال پاسخ دهیم که برای غلظت خون چه بخوریم؟ امیدواریم این مطلب برای شما مفید باشد.

سوالات متداول

برای غلظت خون چه بخوریم؟
عموماً برای پایین آوردن غلظت خون باید به‌سراغ مواد غذایی بروید که خواص ضد التهابی دارند و می‌توانند باعث رقیق شدن خون‌تان شود. موز، انگور، آناناس، انار، سیر، پیاز، آووکادو، گوجه فرنگی، جنسینگ و آجیل‌ها در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند و می‌توانند به روان‌تر شدن جریان خون کمک کنند.
برای غلظت خون چه نخوریم؟
غذاهای فرآوری‌شده، غذاهای پرچرب و مواد غذایی حاوی پورین و اگزالات زیاد می‌توانند غلظت خون را بیش‌تر کنند و تولید گلبول‌های قرمز را افزایش دهند. لوبیا، توت‌ها، سبزیجات برگ‌دار، گوشت قرمز، چیپس و میان‌وعده‌های سنگین در کنار نوشیدنی‌های انرژی‌زا در این گروه غذایی قرار می‌گیرند.
غلظت خون چیست؟
غلظت خون یا همان Polycythemia وضعیتی است که با افزایش غیر طبیعی گلبول‌های قرمز در بدن اتفاق می‌افتد. غلیظ‌تر شدن خون و افزایش گلبول‌های قرمز جریان این مایع حیاتی را کند کرده و مشکلات جدی مثل لخته شدن خون را به همراه داشته باشد.
از کجا بفهمم غلظت خون دارم؟
سطح هموگلوبین طبیعی برای مردان در بدون تولد ۱۳.۵ تا ۱۷.۵ گرم در دسی لیتر و برای زنان، ۱۲ تا ۱۵.۵ گرم در دسی لیتر است. انجام آزمایش خون و بروز علائم این بیماری مثل تنگی نفس، خارش پوست، تورم و خون‌ریزی می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که شما با غلظت خون مواجه‌اید.

غلظت خون چه زمانی اتفاق می‌افتد؟

غلظت خون و انواع جدی‌تر آن مثل پلی‌سیتمی ورا (Polycythemia Vera) به عنوان یک بیماری نادر شناخته می‌شود که در آن، مغز استخوان سلول‌های خونی اضافه‌تری تولید می‌کند که باعث ایجاد گلبول‌های قرمز بیش‌تر می‌شود. عوامل دیگری مثل بیماری‌های قلبی، تومورهای سرطانی و آپنه خواب می‌توانند باعث افزایش غلظت خون شوند.

برای غلظت خون چه بخوریم

برای غلظت خون چه بخوریم؟

داشتن عادات غذایی خاص می‌تواند خستگی را کم‌تر کند و احتمال بروز سنگ کلیه، لخته شدن خون و حتی بروز سرطان را از بین ببرد. به همین خاطر، در صورتی که با غلظت خون مواجه‌اید یا می‌خواهید از ابتلا به این بیماری پیش‌گیری کنید، یک راهکار خوب داشتن یک رژیم غذایی سالم است.

در ادامه به لیستی از غذاهای مفید برای غلظت خون اشاره می‌کنیم:‌

انگور

یکی از میوه‌های مناسبی که می‌تواند به رقیق کردن خون، باز کردن عروق و کاهش فشار خون کمک کند، انگور است. انگور برای درمان هموگلوبین بالا هم مناسب است و می‌تواند فشار خون را ثابت نگه دارد.

موز

ترکیبات موجود در موز می‌تواند به رقیق کردن بیش‌تر خون کمک کند، احتمال بیماری‌های خونی مختلف را کاهش دهد و جدا از آن، از تولید بیش‌تر گلبول‌های قرمز جلوگیری کند.

برای غلظت خون چه بخوریم

آناناس

آناناس دارای آنزیمی به اسم بروملین است که باعث رقیق‌تر شدن خون و جلوگیری از بروز لخته خونی می‌شود. جدا از این، آناناس خواص بسیار زیادی برای بیماری‌های قلبی عروقی دارد.

انار

انار یکی از بهترین میوه‌ها برای کاهش غلظت خون است. با این حال، مصرف بیش از حد آن امکان بالا بردن فشار خون را افزایش می‌دهد. در نتیجه باید مصرف متعادلی از آن داشته باشید.

آووکادو

اگر می‌خواهید به این سوال که برای غلظت خون چه بخوریم، پاسخ دهید، باید به سراغ این میوه مدیترانه‌ای بروید. آووکادو به خاطر داشتن امگا ۳ و اسید سالیسیلات بالا، می‌تواند خون را رقیق کند و غلظت آن را کاهش دهد.

پیاز

پیاز خامی که سفید رنگ و شیرین باشد، نه‌تنها روی جریان خون تأثیر مثبتی می‌گذارد، بلکه غلظت خون را هم کاهش می‌دهد.

برای غلظت خون چه بخوریم

سیر

از گذشته تا امروز، سیر به‌واسطه آنتی‌بیوتیک‌ها و خواص ضد میکروبی‌اش، محبوبیت زیادی در درمان بیماری‌های مختلف داشته و این موضوع برای غلظت خون صدق می‌کند. مصرف مداوم سیر و اضافه کردن آن به رژیم غذایی می‌تواند به جلوگیری از لخته شدن خون کمک کن و غلظت خون را کاهش دهد.

جنسینگ

یکی از گیاهان دارویی که خواص بسیار زیادی برای غلظت خون دارد، جنسینگ است که خطر ابتلا به پلی‌سیتمی‌ ورا را هم کاهش می‌دهد.

مغز و آجیل

فندق، بادام درختی، پسته، کنجد و حتی گردو از جمله مغز و آجیل‌هایی هستند که اسید چرب امگا ۳ و ویتامین E بسیار زیادی دارند و می‌توانند به درمان غلظت خون کمک کنند.

گوجه فرنگی

یکی از بهترین مواد غذایی که در خانه هر شخصی یافت می‌شود و به بهبود غلظت و جریان خون کمک می‌کند، گوجه‌فرنگی است؛ ماده غذایی که به واسطه ترکیبات تشکیل‌دهنده‌اش رقیق‌تر شدن خون را تضمین می‌کند.

برای غلظت خون چه بخوریم

غذاهای مضر برای غلظت خون کدام‌اند؟

در ادامه به غذاهایی اشاره می‌کنیم که می‌توانند عوارض ناشی از بیماری غلظت خون را تشدید کنند:

  • غذاهای حاوی اگزالات: لوبیا، توت‌ها و سبزیجات برگ‌دار در این دسته‌بندی قرار بگیرند و دردِ سنگ کلیه ناشی از پلی‌سیتمی ورا را تشدید ببخشند.
  • غذاهای حاوی پورین: گوشت قرمز و گوشت ماهی‌ها حاوی پورین بالایی است که خطر ابتلا به نقرس را بیش‌تر می‌کند و به واسطه اسید اوریک زیاد، غلظت خون را افزایش می‌دهد.
  • غذاهای چرب: غذاهای سرخ‌کرده و شیرینی‌هایی با خامه و روغن زیاد می‌توانند خطر لخته شدن خون و التهابات را در بدن افزایش دهند.
  • غذاهای فرآوری‌شده: چیپس، میان‌وعده‌های چرب، نوشیدنی‌های شیرین و کلوچه‌ها در این دسته قرار می‌گیرند که به واسطه مواد نگهدارنده و قند بیش از حد، می‌توانند التهابات را بیش‌تر کنند و عوارض غلظت خون مثل زخم معده را افزایش دهند.

رژیم غذایی مناسب برای غلظت خون چیست؟

یک برنامه غذایی خاص که سلامت قلب و گردش خون را تضمین می‌کند، گزینه مناسبی برای غلظت خون است. در ادامه به برخی از رژیم‌های غذایی مفید برای غلظت خون اشاره می‌کنیم:

رژیم غذایی مدیترانه‌ای

این برنامه غذایی شامل گزینه‌هایی است که به‌طور سنتی در کشورهای حاشیه دریای مدیترانه مثل فرانسه، اسپانیا، یونان و ایتالیا مصرف می‌شود و سرشار از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، آجیل، دانه‌ها، حبوبات و چربی‌های مفید برای قلب است.

رژیم دَش 

این رژیم غذایی برای کمک به کاهش فشار خون بالا توسعه یافته است و تمرکز ویژه‌ای روی میوه‌ها، سبزیجات و گوشت بدون چربی دارد تا مصرف سدیم، چربی و الکل در کم‌ترین حالت خود قرار بگیرد.

رژیم‌های ضد التهابی

این دسته از رژیم‌ها روی غذاهایی تمرکز دارند که به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند. در چنین رژیم‌هایی، مواد اولیه بیش‌تر از سبزیجات، غلات کامل، میوه‌ها، لبنیات کم‌چرب، ماهی‌های چرب، روغن زیتون، آجیل، شکلات تلخ، چای و حبوبات تشکیل شده است.

راه‌های درمان خانگی غلظت خون چیست؟

جدا از برنامه‌های درمانی که از سوی پزشک توصیه می‌شود و رژیم غذایی که باید به شکل روزانه رعایت کنید، راه‌های خانگی بیش‌تری هم وجود دارد که فرایند درمان شما را تسریع می‌بخشد و کمک می‌کند تا غلظت خون‌تان را کاهش دهید، مثل:

  • ورزش: فعال ماندن به جریان خون شما کمک می‌کند تا لخته نشود. جدا از این، انجام حرکات کششی منظم، به‌خصوص در پا و مچ پا، در بهبود هرچه بهتر جریان خون نقش دارد.
  • حمام با آب خنک: برای جلوگیری از تحریک پوست بهتر است به‌سراغ حمام با آب خنک بروید.
  • گرم نگه داشتن: غلظت خون روی جریان خون تأثیر می‌گذارد و باعث از دست رفتن گرمای دست و پا می‌شود. به همین سبب، پیشنهاد می‌کنیم در محیط‌های سرد حتماً خودتان را بپوشانید.
  • نوشیدن آب: مصرف مایعات اضافی به جلوگیری از غلظت شدن بیش از حد خون کمک می‌کند.
  • درمان خارش پوست: یکی از مهم‌ترین علائم غلظت خون، تحریک و خارش پوست است. با استفاده از مطروب‌کننده و آنتی‌هیستامین‌های بدون نسخه، می‌توانید از پوست خود در برابر نور خورشید محافظت کنید و درد علائم این بیماری را کاهش دهید.

برای غلظت خون چه بخوریم

طب سنتی چه غذاهایی را برای غلظت خون تجویز می‌کند؟

طب سنتی بر این باور است که مصرف دمنوش‌ها و محصولات گیاهی نه‌تنها روی رقیق‌تر شدن خون نقش داشته دارد بلکه با ایجاد تعادل کلی در بدن، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد. برخی از این دمنوش‌ها شامل دمنوش زنجبیل، چای سبز، دمنوش دارچین و دمنوش آویشن می‌شود.

رژیم‌های مخصوص کاهش و افزایش وزن لیمومی

بدون استپ وزنی

بدون گرسنگی

هماهنگ با داروهای مصرفی

متناسب با مزاج

مناسب محل کار

غذاهای ساده و در دسترس

درخواست مشاوره رایگان

سخن پایانی

غلظت خون می‌تواند جنبه‌های بسیار زیادی از سلامتی و سیستم ایمنی بدن را تحت تأثیر قرار دهد و عوارض جدی را در طولانی‌مدت به همراه داشته باشد.  به همین واسطه هم داشتن یک رژیم غذایی و دستورالعملی که بتواند سلامت بدن شما را تضمین کند، تغییرات بسیار زیادی روی سبک‌ زندگی شما و درمان هرچه بهتر این بیماری ایجاد می‌کند.

در این مطلب تلاش کردیم به شکلی کامل به این سوال که «برای کاهش غلظت خون چه بخوریم؟»، پاسخ دهیم و عادات غذایی سالمی را معرفی کنیم که همراه با روش‌های درمانی خانگی و دارویی، کیفیت زندگی‌تان را بهبود ببخشد. اگر این مشکل را دارید می‌توانید با مشاورین لیمومی تماس بگیرید و رژیم مخصوص غلظت خون را بگیرید.

مخاطب عزیز! این مطلب جنبه آموزشی و اطلاعات عمومی دارد. همچنین بر اساس علم روز دنیا نوشته شده است. با این حال اگر مشکل و یا بیماری جسمی دارید، برای اجرای آن فقط با پزشک متخصص مشورت کنید.

منابع:

Verywell Health

Yahoo Life

Medical News Today

این مقاله را برای دوستان خود ارسال کنید

8 نظر

  1. متشکریم از راهنمایی های شما و تیم شما که به کمک برای سلامتی مردمان تلاش می‌کنید خدا حق زحمات کسانیکه برای سلامتی انسانها تلاش می‌کنند مطمئن باشید خواهد داد

  2. طبق‌‌تحقیقات‌بنده‌‌د.ود‌سیگار‌ودودد‌والاینده‌ها‌ی‌‌ماشین‌الات‌ودود‌اوپیوم‌‌وتحرک‌نداشتن‌بیشترین‌زرر‌وزیان‌ازبابت‌قزلت‌خون‌دربدن‌میشود‌که‌باعث‌سستی‌بدن‌وبیحوصله‌گی‌وبی‌انرزی‌وخاب‌ال.ودشدن‌ادم‌میشود

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه شما پس از تایید سردبیر منتشر می‌شود.

مطالب مرتبط

پربازدیدترین مطالب