بسیاری از افراد با وجود استفاده از رژیم لاغری و محدودیتهای غذایی باز هم دچار اضافه وزن میشوند؛ درصورتیکه برخی دیگر با وجود خوردن زیاد باز هم چاق نمیشوند! اما دلیل این عدم کاهش وزن چیست؟ چرا بعضی از افراد با وجود پرخوری باز هم نمیتوانند وزن خود را افزایش دهند، درصورتیکه برخی دیگر - به قول خودشان - با خوردن آب هم چاق میشوند؟ در ادامه قصد داریم شما را با دلایل عدم چاقی با وجود غذا خوردن زیاد آشنا کنیم.
دلایل عدم چاقی با وجود خوردن زیاد!
امروزه افراد بسیاری هستند که با وجود خوردن زیاد باز هم وزن آنها افزایش پیدا نمیکند و بهراحتی میتوانند هر چیزی که دوست دارند را میل کنند. درصورتیکه بعضی از افراد با محدودیتهای غذایی باز هم نمیتوانند به تناسب اندام دلخواه خود برسند. از مهمترین دلایل عدم چاقی با وجود خوردن زیاد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ژنتیک: از ابتداییترین دلایل عدم اضافه وزن با وجود پرخوری، عوامل ژنتیکی است. برخی از افراد لاغر به دلیل ژنهای مقاوم در برابر اضافه وزن، میتوانند با وجود خوردن زیاد باز هم تناسباندام خود را حفظ کنند. این ژنها به متابولیسم بدن آنها کمک میکند تا سوختوساز بدن سریعتر انجام شود. این موضوع منجر به تسریع چربیسوزی میشود. در برخی از مواقع نیز ممکن است این ژنها منجر به کاهش تمایل برخی از افراد لاغر به خوردن شوند.

- مشکلات روده: متأسفانه برخی از افراد نیز به دلیل مشکلات روده، چاق نمیشوند. بهطور مثال افرادی که دارای انگل روده یا مشکل راسته روده هستند، با وجود خوردن زیاد باز هم چاق نمیشوند. این افراد معمولاً بیشازاندازه لاغر هستند. به همین دلیل برخی از آنها ممکن است بخواهند کمی وزن خود را افزایش دهند تا به اندام دلخواه خود دست پیدا کنند. اما با وجود پرخوری باز هم نمیتوانند چاق شوند. در این صورت بهتر است برای بررسی روده و ارزیابی وضعیت سیستم گوارش به پزشک مراجعه کنند؛ زیرا این مشکل موجب میشود تا علاوه بر لاغری، بدن مواد مغذی مورد نیاز خود را از طریق مواد غذایی دریافت نکند. به همین دلیل پس از مدتی فرد با بیماریهای دیگری مواجه خواهد شد.
اشتباهات رایج افراد لاغر برای افزایش وزن
افرادی که میخواهند وزن خود را افزایش دهند، اما با وجود خوردن زیاد استعداد چاقی ندارند، بهتر است به نکات زیر توجه کنند:
1- میان وعده مناسب داشته باشید: یکی از اشتباهات رایج افرادی که با وجود خوردن زیاد چاق نمیشوند، یکباره خوردن است. اگر میخواهید وزن شما افزایش پیدا کند، بهتر است علاوه بر وعدههای اصلی شروع به خوردن میان وعده - با در نظر گرفتن توصیههای موجود رژیم چاقی – کنند.. نان، ویفر، کیکهای خانگی، آجیل و... از بهترین خوراکیهای مورد استفاده در میان وعده هستند که منجر میشوند تا بهمرور زمان وزن شما افزایش پیدا کند. البته توجه داشته باشید که خوردن مواد قندی و چربیها در میان وعده میتوانند منجر به بروز بیماریهای زمینهای شوند. بنابراین بهتر است به خوراکیهایی که در طول روز مورد استفاده قرار میدهید، توجه داشته باشید.2- از غذاهایی با انرژی بالا استفاده کنید: بسیاری از افراد فکر میکنند با خوردن زیاد شیرینی و تنقلات میتوانند وزن خود را افزایش دهند. درصورتیکه این خوراکیها نهتنها منجر به افزایش وزن آنها نمیشود، بلکه میتواند منجر به اختلال در سلامتی آنها شود. بیماریهای قلبی و عروقی از مهمترین عوارض پرخوری غیرسالم است. بهتر است بهجای استفاده از مواد غذایی غیر سلامت مانند شیرینی، غذاهای فستفودی، تنقلات و... از مواد غذایی پر انرژی و درعینحال مفید استفاده کنید. خوردن دسر بعد از غذا نیز میتواند تأثیر فوقالعادهای در افزایش وزن افراد لاغر داشته باشد. به همین دلیل اگر میخواهید چاق شوید، خوردن دسر بعد از ناهار و شام را فراموش نکنید.
3- تعداد وعدههای غذایی را افزایش دهید: از دیگر نکاتی که افراد لاغر میتوانند برای افزایش وزن از آن استفاده کنند، افزایش تعداد وعدههای غذایی است. یکی از اشتباهات رایج افراد لاغر خوردن زیاد غذا در تعداد وعدههای کم است. از آنجایی که اغلب افراد نمیتوانند حجم زیادی غذا را در یک وعده میل کنند؛ بنابراین حجم مواد خوراکی نیز محدود باقی میماند. اما افزایش تعداد وعدههای غذایی موجب میشود تا انرژی بیشتری دریافت کنید که درنهایت موجب افزایش وزن میشود. همچنین سعی کنید در طول وعدههای غذایی آب یا نوشیدنی نخورید؛ زیرا آب باعث میشود تا شیرههای گوارشی رقیق شده و غذا بهدرستی هضم نشود. سعی کنید حدود سه ساعت قبل از وعده غذایی یا یک تا دو ساعت بعد از خوردن غذا آب بنوشید.
سیستم ارسال دیدگاه توسط CComment