مزاج یا طبع هرکسی به لحاظ ژنتیک و سبک زندگیاش متفاوت است. در واقع انسانها از مزاجهای گوناگونی برخوردار هستند. به همین دلیل ممکن است یک نفر با خوردن مقدار بسیار کمی مواد غذایی با طبع سرد دچار مشکل گوارشی شود؛ اما فرد دیگری با خوردن چند برابر آنهم ناراحتی و مشکلی را احساس نکند. دلیل این موضوع تفاوت مزاج آنهاست. امروزه توصیههای غذایی بسیار متنوعی وجود دارد که بهمنظور اصلاح مزاج مورد استفاده قرار میگیرند.
با پیروی از آنها میتوانید یک رژیم غذایی مناسب داشته باشید و از مشکلات گوارشی نیز جلوگیری کنید. صفراوی مزاجها نیز برای پیشگیری از بروز مشکلات گوارشی نیاز دارند تا رژیم غذایی مخصوصی را مورد استفاده قرار دهند. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با رژیم غذایی برای صفراوی مزاج ها بهطور کامل آشنا کنیم.
خصوصیات صفراوی مزاجها
قبل از هر چیز بد نیست بدانید لیمومی تنها موسسهای است که بهطور اختصاصی رژیمهایی که ارائه میکند که بر پایه مزاجشناسی است. مجموعه لیمومی با تلفیق علم مزاج شناسی و رژیم درمانی نوین یعنی توجه به متابولیسم، رژیمهایی را ارائه میکند که در عین سادگی ظاهری، عملیات پیچیدهای را در بدن فرد ایجاد میکنند که باعث تعادل مزاج و حرکت بدن به سمت کاهش وزن شده در نتیجه اغلب اوقات در کمال ناباوری افراد، بسیار نتیجهبخش هستند.
مقاله پیشنهادی: رژیم غذایی مناسب افراد سوداوی مزاج
صفراوی مزاجها معمولاً طبع گرم و خشکی دارند. به همین دلیل پوست اکثر آنها نیز تیره و گندمی است. این افراد با وجود استخوانبندیهای درشت، لاغر هستند و بدن برجستهای دارند. تمایل سفیدی چشم و پوست آنها به زردی از دیگر خصوصیات صفراوی مزاجها است. همچنین این افراد معمولاً موهای مشکی و مجعدی دارند، اما مستعد کچل شدن و طاسی نیز هستند. از طرفی گرمایی بودن بیشازاندازه این افراد موجب میشود تا در فصل تابستان بسیار اذیت شوند.
خصوصیات تغذیهای صفراوی مزاجها
از خصوصیات تغذیهای افرادی که مزاج صفراوی دارند نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- احساس عطش فراوان و تمایل شدید به نوشیدن آب بهخصوص در فصل تابستان
- کهیر زدن و خارش در صورت استفاده از مواد غذایی با طبع گرم
- عدم تمایل به مصرف شیرینیها
- تمایل شدید به مصرف خوراکیهای سرد مانند خیار، هندوانه، کاهو و…
- تمایل فراوان به خوردنترشیها مانند لواشک، سرکه، آلوچه و…
- تکرار مشکلات مربوط به یبوست
خصوصیات جسمی و روحی صفراوی مزاجها
از خصوصیات جسمی و روحی آنها نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد: (توجه داشته باشید موارد زیر برای همه افراد صدق نمیکند!)
- داشتن عروق برجسته
- نبض پر و قوی
- زود عصبانی شده و زود آرام میشوند
- پرتحرک، زیرک و باهوش
- سریع و چالاک با قدرت بدنی فوقالعاده
- عجول و معمولاً تیزبین
- خواب سبکی دارند
- روابط اجتماعی خوبی دارند
- میل جنسی زیاد
- حافظه خوبی دارند
مقاله پیشنهادی: هر آنچه باید درباره مزاجشناسی بدانیم
رژیم غذایی مفید برای صفراوی مزاج ها
با شناخت خصوصیات صفراوی مزاجها بهراحتی میتوانید تشخیص دهید که آیا شما نیز جزو این افراد هستید یا خیر؟ درصورتیکه شما نیز صفراوی مزاج هستید، بهتر است با مواد غذایی مفید این گروه آشنایی پیدا کنید و از آنها در رژیم غذایی خود استفاده کنید. بهطورکلی از مواد غذایی مفید برای صفراوی مزاجها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده از غذاهای خنک به این افراد توصیه میشود.
- عرق شاهتره و عرق کاسنی نوشیدنیهای گیاهی مناسب این افراد است.
- استفاده از آش جو، نان جو، پرتقال، لیموترش، تمر هندی دمکرده، اسفناج، آلوبخارا و زرشک در رژیم غذایی این افراد بسیار مناسب است.
- هندوانه، کدو خورشتی، گرمک، هویج، سبزیها، روغنزیتون و گشنیز از دیگر مواد خوراکی مناسب افراد صفراوی مزاج است.
- از دیگر مواد غذایی مناسب افراد صفراوی مزاج نیز میتوان به ماش، عدس، بادام تازه، برگه زردآلو، برنج سفید، نخود فرنگی، سیبزمینی بخارپز، بامیه، قارچ و پیاز اشاره کرد.
مواد غذایی مضر برای صفراوی مزاجها
از مواد خوراکی مضر برای صفراوی مزاجها نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- غذاهای فریز شده یا سرخشده برای این افراد مناسب نیست.
- همچنین این افراد بهتر است از مصرف نوشیدنیهایی که طبع گرم دارند، اجتناب کنند؛ زیرا این نوشیدنیها میتوانند تعادل مزاجی آنها را بهم بریزند.
- مصرف میوههایی که طبع گرم دارند، مانند خربزه، موز، طالبی و آناناس برای این افراد ممنوع است.
- مصرف غذاهای چرب مانند ماکارونی، تخممرغ، لبنیات، چای، قهوه، نسکافه، سس، رب و سیر نیز برای افرادی که مزاج صفراوی دارند، زیانآور است.
- همچنین این افراد بهتر است از خوردن نوشیدنیهای گازدار، آب یخ، غذاهای تند، آجیل شور، شیرینیهای آماده، گوشت قرمز و تند غذا خوردن نیز پرهیز کنند.
توصیههای کاربردی برای صفراوی مزاجها
بهطورکلی برای پیشگیری از مشکلات گوارشی در افرادی که صفراوی مزاج هستند، متخصصان تغذیه و رژیم غذایی توصیههایی کاربردی ارائه کردهاند که با پیروی از آنها میتواند به اصلاح مزاج بپردازند. این توصیهها به شرح زیر است:
- بهجای استفاده از میوه و سبزیها خشک، بهتر است میوه و سبزیها تازه مانند اسفناج و کاهو مصرف کنید.
- مصرف مایعات را افزایش دهید و روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید. اگر رنگ ادرار صبحگاهی شما متمایل به زرد است، بهتر است مصرف مایعات را در طول روز افزایش دهید، تا زمانی که ادرار شما بیرنگ شود.
- دوش آب سرد در فصل تابستان میتواند از بروز مشکلاتی نظیر کهیر زدن پوست جلوگیری کند.
- بهتر است در فصل تابستان مناطق خوش آبوهوا و کوهستانی را برای تفریح انتخاب کنید.
- در طول شبانهروز حداقل 6 تا 7 ساعت خواب مفید داشته باشید.
- برای ورزش کردن صبح یا زمانهایی را انتخاب کنید که هوا خنکتر است.
- در فصل گرما از خوردن غذاهای گرم و خشک اجتناب کنید.
- از نوشیدن چایی و قهوه چندین بار در روز خودداری کنید.
- از خوردن بیشازاندازه دمنوشهای گرم اجتناب کنید.
- برای اصلاح مزاج نیز افرادی که صفراوی مزاج هستند، بهتر است از مواد خوراکی سرد و خنک استفاده کنند. همچنین از مصرف بیشازاندازه گرمی خودداری کنند. از بهترین و مناسبترین مواد خوراکی برای افرادی که صفراوی مزاج هستند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نان جو، تمر هندی، پرتقال، گریپفروت، لیموترش، آلوچه، آلوبخارا، آش جو، عسل، ترنجبین، شیرخشت، کیوی، کاهو، زرشک، نارنج، کدو، روغنزیتون، سبزیها تازه، هندوانه، گشنیز، اسفناج، شربت آب عسل، انار، شاهتوت، گیلاس، گلابی، گوجهسبز، برگه هلو، بامیه، لیموعمانی، سیب، خیار و… .
برای دریافت رژیم لیمومی، کلیک کنید.
نکته: اگر در حال اجرای رژیم لیمومی هستید، باید طبق برنامهتان عمل کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. متخصصان لیمومی تمام توصیههای لازم را در برنامه غذاییتان لحاظ کردهاند.