ماه رمضان برای ما بهانه خوبی است که لاغر کنیم، اما بیشترمان هم معتقدیم لاغرکردن در این ماه ممکن نیست؛ چون فاصله بین افطار تا سحر کم است و تمام این مدت هم مشغول خوردنیم و نهتنها لاغر نمیشویم، بلکه اضافه وزن هم پیدا خواهیم کرد؛ اما اینطور نیست! با رعایتکردن اصولی برنامه غذایی در ماه رمضان، میتوانید وزن کم کنید و ولو اینکه وزنی کم نشد، لااقل هیچ چربی اضافهای به بدنتان نمیچسبد.
اگر از مخاطبین لیمومی و رژیمبگیرهای با پشتکار هستید، حتماً برای شما هم این سوال پیش آمده است که آیا میشود در ماه رمضان رژیم گرفت؟ و اگر بله، چگونه میتوان رژیم ماه رمضان لیمومی را در این 30 روز رعایت کرد؟
برای رسیدن به جواب این پرسشها، در این مقاله از «مجله سلامتی لیمومی» تمامی قواعد و مسائل مربوط به رژیم غذایی در ماه رمضان را کاملاً برایتان شرح دادهایم تا بدون ترس و نگرانی، رژیم بگیرید و مهمان خداوند شوید.
آیا میتوان در ماه رمضان رژیم گرفت؟
اول از همه باید بگوییم روزهگرفتن به خودیِ خود هم فریضهای الهی است و هم از نظر علمی ثابت شده است که به سلامت بدن و روح انسان کمک زیادی میکند؛ پس اگر تصورتان این است که روزهداری با لاغری و رژیم در منافات است، سخت در اشتباهید!
رفتن به مهمانی خدا و گرفتن روزه، این فرصت را در اختیار بدن ما قرار میدهد که مواد غذایی موردنیازش را به میزان درست و کافی دریافت کند، به همین دلیل برخی از بیماریهای گوارشی و جسمی ما با گرفتن روزه رو به بهبود میرود و درنهایت به کاهش وزن منجر میشود.
اگر از قبل از ماه رمضان، در دوره رژیم بودهاید، بهتر است آن را کنار نگذارید تا بدنتان دچار شوک نشود. برای اینکه در پایان این ماه، به وزن موردنظرتان برسید و مشکلی پیدا نکنید، میتوانید رژیم خود را با برخی تغییرات کوچک -که در ادامه آنها را میگوییم- به رژیم ماه رمضان تبدیل کنید.
فواید روزهگرفتن در ماه رمضان
با یک جستوجوی ساده در گوگل میتوانید هزاران نتیجه را ببینید که از فواید روزه برای سلامتی، زیبایی و درمان روح و جسم سخن گفتهاند؛ اما اگر بخواهیم به اختصار از فواید روزهداری در ماه رمضان و رعایت رژیم غذایی برای شما بگوییم باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- سمزدایی بدن
- کاهش قند خون و ذخیره چربی
- افزایش ایمنی بدن
- استراحت دستگاه گوارش
- کمک به درمان بیماریهای التهابی و آلرژی
- کمک به درمان بیماریهای پوستی (پسوریازیس)
- کمک به درمان بیماریهای التهابی مانند کولیت
- کاهش قند خون
- ترک عادات بد
- تصحیح فشارخون
- افزایش تجزیه چربی
- کاهش میل به غذاهای فراوری شده
- افزایش طول عمر
- تقویت عملکرد مغز
- پاکسازی پوست و جلوگیری از آکنه
راهنمای عملی برای رژیم ماه رمضان لیمومی
من هم مثل خیلیها از یک ماه قبل از نوروز، باشگاه را جزء جذاییناپذیر زندگیام کردم تا برای اول فروردین بتوانم با اندامی زیبا در مهمانیها حاضر شوم. عید امسال که با ماه مبارک رمضان مصادف شد، تصمیم گرفتم با یک تیر دو نشان بزنم و با دریافت یک برنامه رژیم غذایی، دو برابر لاغر کنم؛ اما هنوز نگرانیام از بابت اینکه نکند همهچیز برعکس شود، اجازه نداده است از لذت خوردن زولبیا و بامیه، مزه آشرشته و کشکوبادمجان افطار و چشیدن چاینبات زعفرانی چشم بپوشم.
مطمئنم که شما هم مثل من هستید و نمیدانید که ماجرای بخورنخورهای ماه رمضان چیست. رژیم غذایی ماه رمضان لیمومی شما را در خوردن خوراکیهای مخصوص این ماه محدود نمیکند و با چند پیشنهاد سعی کرده تا بهترین راه رژیم همراه با روزهداری را معرفی کند.
میتوانید هر برنامه رژیمی که از قبل گرفتهاید را به برنامه رژیم ماه رمضان لیمومی تغییر دهید، اما حتماً باید پس از اتمام دوره رژیم، مراجعه مجدد داشته باشید؛ یعنی اگر در وسط ماه رمضان دوره رژیم شما تمام شد، نباید همان برنامه را تا پایان ماه مبارک ادامه دهید، بلکه باید در زمان اتمام دوره، برنامهای جدید برای دوره بعدی دریافت کنید.
برای تبدیل رژیم معمولی به رژیم ماه رمضان پیشنهاداتی که در ادامه نوشتهایم را رعایت کنید. این موارد به کاهش فشار گرسنگی و تشنگی نیز کمک میکند.
-
پیشنهاد اول:
وعده صبحانه را حذف کنید.
وعده شام رژیم خود را بهجای افطار میل کنید.
ناهار را بهعنوان وعده غذایی سحری در نظر بگیرید.
-
پیشنهاد دوم:
وعده صبحانه را هنگام سحر میل کنید.
وعده شام را بهجای وعده افطار سرو کنید.
کمی بعد از افطار، وعده نهار را بخورید و از زندگی لذت ببرید.
-
پیشنهاد سوم:
وعده شام را در افطار میل کنید.
وعده ناهار را آخر شب به بدنتان برسانید.
در وعده سحر خود، فقط آب و میوه بخورید یا اصلاً در وعده سحر، هیچچیزی میل نکنید.
سوالات متدوال هنگام رژیم در ماه رمضان
-
آیا میتوان در ماه رمضان زولبیا و بامیه خورد؟
خوردن زولبیا و بامیه ممنوع نیست، اما نباید زیادهروی کنید؛ چراکه ترشح انسولین را بالا برده و بدن به شوک انسولینی دچار میشود و سوختوساز را متوقف میکند. برای رفع هوس میتوانید هرروز یک عدد زولبیا بهاندازه کف دست یا سه عدد بامیه یا یک بامیه و نصف زولبیا میل کنید. (چنانچه بعد از مصرف این خوراکیها دچار سردرد شدید، به خاطر شوک انسولینی است و جای نگرانی ندارد).
-
ورزش کردن در ماه رمضان اشکالی دارد؟
خیر. اگر همزمان رژیم ماه رمضان لیمومی را رعایت میکنید، حتما پیادهروی را در برنامه ورزشی هرروزتان قرار دهید تا نتیجه بهتری بگیرید.
-
خوردن کدام غذاها ممنوع است؟
ممنوعیت خاصی در خوراکیها وجود ندارد، مگراینکه بیماری زمینهای مانند دیابت داشته باشید. برای افراد دیابتی خوردن رنگینک، حلوا و کاچی مجاز نیست. به غیر از این افراد، مابقی میتوانند این خوراکیها را بهاندازه یک قاشق غذاخوری در هفته میل کنند.
-
میتوانیم روزه را با مواد غذایی شیرین باز کنیم؟
بهتر است روزه خود را با خوراکیهای شیرین باز نکنید. در صورت نیاز میتوانید فقط نصف خرما نوش جان کنید.
نکات طلایی روزهداری و رژیم ماه رمضان
برای نتیجهگیری بهتر از رژیم ماه رمضان لیمومی حتما این نکات طلایی را در ماه روزهداری مدنظر داشته باشید.
- مصرف روزانه 8 لیوان آب را بههیچعنوان فراموش نکنید.
- در ساعتهای خالی روز به پیادهروی بروید.
- هر نوع آش یا سوپ را میتوانید در وعده افطار میل کنید.
- هرروز میتوانید آش، فرنی کمشیرین، شلهزرد کمشیرین یا هلیم را به میزان یک فنجان صرف کنید.
جمعبندی
ماه مهمانی خدا فرصت خوبی برای رسیدن به زیبایی جسم و روح است؛ این فرصت را غنیمت شمارید و اگر رژیم لیمومی را دریافت کردهاید، برای دستیابی به بهترین نتیجهها نکات گفته شده در این مقاله را فراموش نکنید.
بدون نظر! اولین نفر باشید