1. طرز تهیه کاچی ساده و فوری
اگر قصد دارید که در کوتاهترین زمان ممکن کاچی بپزید بهتر است که از این طرز تهیه کمک بگیرید. برای شروع مواد زیر را تهیه کنید:
- آرد گندم: ۱ پیمانه
- شکر: ۱.۳ پیمانه
- روغن یا کره: ۱.۴ پیمانه
- گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: ۱ قاشق چایخوری
- آب: ۳ پیمانه
برای شروع قابلمه مناسبی را روی حرارت متوسط قرار دهید و آب را داخل آن بریزید تا به جوش بیاید. بهمحض ایجاد حباب در آب شکر را به آن اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا دانههای شکر بهخوبی حل شوند.
زمانی که شربت شما یکدست شد، زعفران و گلاب را به شهد اضافه کرده و حرارت اجاق را به حالت ملایم تغییر دهید تا شربت شما غلیظ میشود به سراغ تفت دادن آرد میرویم.
درست مانند طرز تهیه حلوا عمل میکنیم. تابهای گود یا قابلمهای مناسب را روی اجاق میگذاریم تا گرم شود. بهمحض گرم شدن ظرف، آرد را داخل آن الک میکنیم. در تمام مدت برشته شدن آرد، درجه حرارت اجاق باید ملایم یا کم باشد.
تفت دادن آرد را تا جایی ادامه میدهیم که رنگ آرد تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود. شما در این مرحله میتوانید به ۲ روش عمل کنید. در روش اول آرد را از ظرف خارج کرده و روغن یا کره را داخل ظرف بریزید تا گرم شود و در نهایت آرد را مجدداً با الک به کره نرم شده اضافه کنید.
اما در روش دوم میتوانید بدون خارج کردن آرد از تابه، کره یا روغن را به طور مستقیم در آن بیندازید. حالا باید شربت را به آرد اضافه کرد و تندوتند هم زد تا آرد بهخوبی در شربت باز شود. غلظت و قوام کاچی باید بهاندازه فرنی باشد؛ بنابراین تا جایی به کاچی حرارت میدهیم که به این قوام برسد.
درصورتیکه کاچی سفتتر از فرنی شد، کمی آب جوش به آن بیفزایید. در نهایت میتوانید از خلال بادام، خلال پسته و پودر دارچین برای تزیین استفاده کنید. این دستور تهیه بهنوعی طرز تهیه کاچی با آرد گندم نیز هست.
2. طرز تهیه کاچی رژیمی
ممکن است که مصرف کاچیهای معمول برای کسانی که از رژیم غذایی خاصی پیروی میکنند خیلی مجاز و معقول نباشد؛ اما این موضوع باعث نمیشود که شما از خوردن کاچی محروم باشید. با کمک این طرز تهیه کاچی خوشمزه میتوانید بدون شکستن مرزهای رژیمتان از طعم این دسر لذت ببرید. ما برای پخت به مواد زیر نیاز داریم:
- آرد سبوسدار: ۱ پیمانه
- عسل یا شیره انگور: ۱.۴ پیمانه
- زعفران دمکرده: ۱ قاشق چایخوری
- روغن کنجد: ۱.۴ پیمانه
- گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
- عرق هل یا پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
- آب جوش: ۲ پیمانه
کار شما برای تهیه شربت کاچی در طرز تهیه کاچی رژیمی سادهتر از طرز تهیه کاچی ساده و فوری است. در یک ظرف مناسب شیره انگور یا عسل را با آب جوش یا نسبتاً داغ مخلوط کنید. آنقدر به هم زدن ادامه دهید که رنگ شربت شما تغییر کند و شیرینکننده شما بهخوبی در آب حل شود.
گلاب، عرق یا پودر هل و زعفران دمکرده را به شربت افزوده و مجدداً هم بزنید تا کاملاً ترکیب شوند. زمانی که متوجه مخلوط شدن این مواد شدید روی ظرف را با درپوش مناسب بپوشانید تا عطر چاشنیها آزاد شود.
البته در روش دیگر شما میتوانید شربت کاچی را مطابق طرز تهیه کاچی ساده و با قرار دادن روی حرارت آماده کنید. در چنین حالتی توصیه میکنیم که از شیره انگور استفاده کنید. زیرا محققان بر این باورند که عسل را نباید با آب جوش همراه کرد.
تا شربت کاچی آماده میشود، آرد سبوسدار را تفت میدهیم تا تغییر رنگ دهد. در ظرفی مناسب روغن کنجد یا هر روغن گیاهی دلخواه را بریزید تا کمی گرم شود. آرد را با الک آرامآرام داخل روغن ریخته و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
حالا باید شربت کاچی را به آرد و روغن افزود و تندتند هم زد تا آرد گلوله، گلوله نشود. کاچی باید تا حدی روی حرارت بماند که به غلظت یک فرنی برسد. در آخر میتوانید با مغزیجات دلخواه یا جو دوسر برشته آن را تزیین کنید.
اگر شما آرد سبوسدار را به آرد گندم معمولی تغیر دهید و کره را جایگزین روغن کنجد کنید، طبق طرز تهیه کاچی ارومیه پیش رفتهاید.
3. طرز تهیه کاچی با آرد گندم و آرد برنج
این نوع کاچی با نمونه ساده، سنتی و مجلسی اندکی متفاوت است. چراکه استفاده از آرد برنج در طرز تهیه کاچی خوشمزه به شما این امکان را میدهد که بافت بیشتری از آرد را زیر زبان مزه کنید. اگر طرفدار حلواهای زبر هستید حتماً کاچی را با دستور تهیه کاچی با آرد گندم و آرد برنج بپزید.
برای شروع مواد زیر را آماده کرده و طبق دستورالعمل پیش بروید:
- آرد برنج: ۱.۲ پیمانه
- آرد گندم: ۱.۲ پیمانه
- شکر: ۱.۳ پیمانه
- روغن: ۱.۳ پیمانه
- زعفران دمکرده: ۱ قاشق چایخوری
- گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
- عرق هل: ۱ قاشق غذاخوری
- آب جوش: ۳ پیمانه
شهد یا شربت کاچی را طبق طرز تهیه کاچی ساده آماده کنید و کنار بگذارید. آرد برنج و آرد گندم را با هم مخلوط کرده و ۲ یا ۳ مرتبه الک بزنید تا سبک شود. تابه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.
مخلوط آرد را داخل تابه ریخته و حرارت اجاق را تا جای ممکن کم کنید. زیرا این نوع آرد راحتتر و سریعتر از سایر نمونه میسوزد. ممکن این مرحله حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان ببرد؛ بنابراین برای داشتن یک کاچی خوشمزه کمی صبور باشید.
زمانی که آرد طلایی و برشته شد از تابه آن را خارج کنید. روغن یا کره را داخل تابه ریخته و فرصت دهید تا کاملاً گرم شود. آرد را در طی چند مرحله به روغن اضافه کرده و مدام هم بزنید تا بهخوبی در روغن باز شود.
وقتی به این مرحله رسیدید، شربت را به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید. ترکیب کنید تا به غلظت دلخواه برسید. نوش جان.
4. طرز تهیه کاچی تبریزی
تبریزیها اندکی متفاوتتر از سایر مناطق و دستورهای تهیه کاچی میپزند. عموماً این دستور تهیه را بهعنوان طرز تهیه کاچی برای پس از زایمان نیز میشناسند و توصیه میشود که خانمها در دوران قاعدگی یا پس از زایمان از این نوع کاچی بخورند تا انرژی ازدستداده خود را بازیابند. مواد اولیهای که در طرز تهیه کاچی تبریزی به کار میرود شامل:
- آرد گندم: ۱ پیمانه
- نبات ساییده: ۱.۳ پیمانه
- کره: ۱.۲ پیمانه
- گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر هل: ۱.۲ قاشق چایخوری
- زعفران دمکرده: ۱ قاشق چایخوری
- زردچوبه: ۱.۲ قاشق چایخوری
- پودر زیره، تخم گشنیز و رازیانه: ۱ قاشق غذاخوری
- آب: ۴ پیمانه
آب و نبات ساییده شده را با هم مخلوط کرده و روی حرارت متوسط اجاق بگذارید تا کاملاً یکنواخت شوند. بهمحض ذوب شدن نبات در آب، زعفران دمکرده، گلاب، پودر هل، زیره، تخم گشنیز و رازیانه را هم به آن اضافه کرده و هم بزنید تا بهخوبی ترکیب شوند.
اجازه دهید که شربت با شعله کم غلیظ شود. آرد را در تابهای جداگانه تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. آرد را از تابه خارج کرده و روغن یا کره را داخل آن بیندازید. بهمحض گرم شدن روغن، آرد و زردچوبه را با هم ترکیب کرده و آرامآرام به روغن اضافه کنید.
زمانی که به ترکیب یکدستی رسیدید، شربت را با روغن، آرد و زردچوبه همراه کنید. دقت داشته باشید که مخلوط زردچوبه، آرد و روغن بیشتر از ۱ دقیقه با هم تفت نخورند. چراکه احتمال ایجاد طعم تلخی و سوختگی در کاچی وجود خواهد داشت.
هر وقت که کاچی تبریزی شما به غلظت مناسب رسید، اجاق را خاموش کنید. از مهمترین نکات طرز تهیه کاچی تبریزی کوتاه بودن زمان تفت دادن روغن، آرد و زردچوبه بوده و دیگری متعلق به مرحله ترکیب کردن شربت با مخلوط آرد است. زمانی که شربت را با آرد مخلوط کردید و از یکدست شدن مواد اطمینان حاصل کردید، دیگر کاچی را هم نزنید تا به روغن بیفتد. در طی این مدت حرارت اجاق باید کم باشد.
معمولاً کاچی تبریزی حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان برای پخت نیاز دارد. نوش جان.
5. طرز تهیه کاچی کرمانی یا سنتی
نوبتی هم باشد، نوبت به بررسی طرز تهیه کاچی کرمانی میرساند. طعمی متفاوت از کاچی که با خوردن آن بمبی از انرژی را در اختیار بدن خود قرار دادهاید. اگر برای پخت این کاچی تمایل دارید، مواد اولیه زیر را آماده کرده و طبق طرز تهیه کاچی سنتی و کرمانی پیش بروید:
- آرد گندم: ۱.۳ پیمانه
- آرد برنج: ۱.۳ پیمانه
- آرد جوانه گندم: ۱.۳ پیمانه
- نبات ساییده: ۱.۳ پیمانه
- کره یا روغن حیوانی: ۱.۲ پیمانه
- گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: ۱ قاشق چایخوری
- زردچوبه: ۱.۳ قاشق چایخوری
- آب جوش: ۲ پیمانه
- دمکرده گلگاوزبان، بهارنارنج، بابونه و گلرنگ: ۶ پیمانه
- پودر زیره سبز، زیره سیاه، رازیانه و تخم شوید: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر بادام، گردو، پسته و فندق: ۲ قاشق غذاخوری
- پودر هل، دارچین و سیاهدانه: ۱ قاشق غذاخوری
ابتدا تمامی ادویهها و مغزیجات پودر شده همچون پودر زیره سبز، زیره سیاه، رازیانه، تخم شوید، پودر بادام، گردو، پسته، فندق، پودر هل، دارچین و سیاهدانه را با هم ترکیب کرده و کنار بگذارید.
دمکرده گلگاوزبان، بهارنارنج، بابونه، گلرنگ، آب جوش و نبات را باهم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم اجاق بگذارید تا کاملاً یکدست شوند. پس از آماده شدن شربت کاچی به آن زعفران دمکرده و گلاب اضافه کرده و صبر کنید تا عطر این مواد آزاد شود.
آردها را با هم ترکیب کنید. مخلوط ۳ آرد را با الک به تابه از قبل گرم شده افزوده و شروع به تفت دادن آنها کنید. زمانی که رد طلاییرنگ شد، آن را از روی حرارت بردارید. ادویه و مغزیجات پودر شده را داخل تابه ریخته و کمی تفت دهید تا عطرشان بهخوبی آزاد شود. این مرحله نهایتاً ۱ دقیقه زمان نیاز دارد.
روغن حیوانی یا کره را با مغزیجات و ادویهها همراه کنید. هر وقت که روغن یا کره ذوب شد، مخلوط ۳ رد و زردچوبه را با الک در طی چند مرحله اضافه کرده و با باقی مواد هم بزنید. اکنون باید شربت کاچی را آرامآرام و باحوصله به ترکیبات درون ظرف اضافه کرد تا مانع از تشکیل گلوله شوید.
اجازه دهید که کاچی برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به همان حالت با حرارت بسیار کم بجوشد تا به غلظت مناسب برسد. شما میتوانید مغزیجات را بهصورت جداگانه روی کاچی بریزید. در صورت تمایل امکان افزودن موردانه و زنجبیل نیز به طرز تهیه کاچی کرمانی یا سنتی نیز وجود دارد.
کلام آخر
وجود آرد گندم، زعفران، کره، ادویه و برخی چاشنیها در کاچی سبب شده تا این دسر سنتی ارزش غذایی و کالری نسبتاً بالایی داشته باشد. بااینحال مصرف کاچی فواید زیادی برای بدن دارد. محققین معتقدند که کاچی یک آرامبخش، اشتهاآور، ضد اسپاسم، تقویتکننده، ضد بیماریهای قلبی، ضدسرطان و تنظیمکننده فشارخون است.
بااینحال مصرف نسخههای متداول آن برای همه مناسب نیست. اگر شما از رژیم لاغری یا برنامههای غذایی با کالری محدود پیروی میکنید یا به دیابت و بیماری فشارخون بالا مبتلا هستید، توصیه میشود که از طرز تهیه کاچی رژیمی استفاده کنید تا در عین بهرهمندی از فواید کاچی، عوارض جانبی مصرف آن را به حداقل یا صفر برسانید.
مخاطب عزیز! این مطلب جنبه آموزشی و اطلاعات عمومی دارد. همچنین بر اساس علم روز دنیا نوشته شده است. با این حال اگر مشکل و یا بیماری جسمی دارید، برای اجرای آن فقط با پزشک متخصص مشورت کنید.
بدون نظر! اولین نفر باشید