خواص شیر نارگیل؛ انتخاب خوب و خوشمزه برای زندگی سالم‌تر

خواص شیر نارگیل برای سلامتی بدن

فهرست مطالب

این روزها، بیشتر در جریان وجود مواد غذایی و خوراکی‌های متنوع قرار می‌گیریم. شیر نارگیل هم یکی از گزینه‌های تازه است. این شیر با طعم خوب و مواد مغذی فراوان می‌تواند تنوع زیادی به برنامه غذایی ما بدهد. در این مقاله از مجله سلامتی لیمومی، از خواص شیر نارگیل گفته‌ایم. از اینکه سرشار از ویتامین‌هایی مانند ویتامین C است و آهن بدن را تأمین می‌کند. در ادامه درباره خواص و طرز تهیه شیر نارگیل بیشتر می‌خوانید.

سوالات متداول

آیا شیر نارگیل برای شما مفید است؟
شیر نارگیل حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که احتمالاً برای سلامتی مفیدند. با‌این‌حال، چربی و کربوهیدرات بالایی که دارد، با ایجاد عوارضی همراه می‌شوند. ضمن اینکه قند این شیر هم بالا است.
آیا شیر نارگیل واقعا شیر است؟
این شیر از نارگیل تهیه می‌شود و شیری گیاهی است. در واقع، در دسته‌بندی لبنیات قرار نمی‌گیرد، اما امکان استفاده از آن به‌جای شیر و در ترکیب با قهوه هم وجود دارد. از خامه نارگیل به‌جای خامه لبنی در غذاهای خوش‌طعمی مانند سوپ  هم استفاده می‌شود.
آیا شیر نارگیل سالم تر از شیر لبنیات است؟
محتوای مغذی بین این محصولات متفاوت است. شیر نارگیل حاوی پروتئین کمتری نسبت به شیر لبنی است و به‌طور طبیعی حاوی کلسیم، ویتامین A یا ویتامین D نیست.
موارد منع مصرف شیر نارگیل چیست؟
اگر تجربه حساسیت نسبت به برخی مواد غذایی را دارید، باید نسبت به مصرف شیر نارگیل هم دقت کنید. این شیر برای برخی از افراد حساسیت‌زا است. به‌طور کلی هم اگر قصد استفاده از خواص درمانی این محصول را دارید، باید با پزشک خود مشورت کنید.

خواص شیر نارگیل چیست؟

این شیر گیاهی یعنی شیر نارگیل اخیراً بسیار محبوب شده و می‌تواند جایگزین خوشمزه و مناسبی برای شیر گاو باشد. مصرف این شیر، مزایای زیادی به‌همراه می‌آورد. در ادامه به چند مورد از خواص شیر نارگیل اشاره می‌کنیم.

۱. کاهش التهاب

محققان کشف کرده‌اند که مصرف این شیر می‌تواند به کم‌شدن التهاب و تورم موجود در بدن کمک کند. پژوهش‌هایی که روی موش‌ها انجام شده، پرده از این ویژگی مهم شیر نارگیل برداشته است. رفع التهاب از بدن راهی برای مقابله با وضعیت‌های ناخوشایند متنوعی از جمله سرطان و بیماری‌های جدی دیگر است.

۲. کاهش وزن

چربی‌های موجود در شیر نارگیل برای کاهش وزن مفیدند و اثر مثبتی روی افزایش متابولیسم یا سوخت‌وساز بدن می‌گذارند. مصرف شیر نارگیل به کاهش اشتها و کالری دریافتی در مقایسه با سایر چربی‌ها کمک می‌کند. البته باید در استفاده از شیر نارگیل برای هدف کاهش وزن با متخصصان این حوزه مشورت کنید.

۳. مقابله با ویروس‌ها  

شیر نارگیل توانایی مبارزه با ویروس‌هایی مانند تبخال و HIV را هم دارد. مواد موجود آن می‌توانند غشای لیپیدی ویروس را مختل کنند و باعث از هم‌پاشیدگی پوشش ویروسی و محدودکردن فعالیت آن شوند.

بااین‌حال، مطالعات بیشتری برای بررسی تأثیر شیر نارگیل بر عفونت‌های ویروسی مورد نیاز است. برخی از عفونت‌های ویروسی خطرناک هستند؛ در چنین مواردی باید به جای خوددرمانی با پزشک خود مشورت کنید.

۴. تأمین سلامت قلب

برخی شواهد نشان می‌دهند که اسید لوریک، یعنی نوعی آنتی اکسیدان موجود در شیر نارگیل در جلوگیری از سکته مغزی و بیماری قلبی نقش دارد. ترکیب رژیم غذایی با پروتئین بالا و شیر نارگیل می‌تواند به مدیریت سطح کلسترول کمک کند.

 البته نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه وجود دارد، چون چربی روغن نارگیل بیشتر از نوع چربی اشباع است و شاید مصرف آن برای همه افراد مناسب نباشد.

۵. حاوی آنتی‌اکسیدان فراوان

نارگیل حاوی فنل یعنی نوعی آنتی‌اکسیدان است. در طی متابولیسم و ​​سایر فرآیندها، بدن مواد زائدی به نام گونه‌های فعال اکسیژن یا رادیکال‌های آزاد تولید می‌کند.

رادیکال‌های آزاد که در بدن باقی می‌مانند، باعث استرس اکسیداتیو می‌شوند و در نتیجه آسیب‌هایی ایجاد می‌کنند که ممکن است منجر به بیماری‌های مختلف از جمله سرطان و مشکلات قلبی شود. آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند فنل می‌توانند به بدن در مبارزه یا حذف رادیکال‌های آزاد کمک و از آن در برابر بیماری محافظت کنند.

محتوای فنولیک موجود در نارگیل به محافظت از لیپیدها، پروتئین‌ها و DNA در بدن در برابر آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو کمک می‌کند.

۶. بهبود هاضمه

این میوه حاوی اسیدهای چرب با زنجیره متوسط  است و برای همین، می‌تواند به هضم بهتر غذا کمک کند. این اسیدهای چرب با زنجیره متوسط، ​​ به‌راحتی در بدن هضم و جذب می‌شوند.

ممکن است، اسیدهای مذکور سریعاً توسط بزاق و شیره معده و بدون دخالت آنزیم‌های پانکراس تجزیه شوند. بنابراین، مصرف شیر نارگیل برای افرادی با مشکلات گوارشی مفید است.

۷. کاهش سطح کلسترول

یکی از خواص نارگیل، کاهش سطح کلسترول است. اسیدهای چرب موجود در این شیر می‌توانند سطح کلسترول را تغییر دهند. ممکن است، سطح کلسترول بد (LDL، لیپوپروتئین‌های با چگالی کم) با مصرف این شیر کاهش پیدا کند و سطح کلسترول خوب (HDL، لیپوپروتئین‌های با چگالی بالا) بالا برود.

 مهم است که سطح کلسترول خود را به‌طور منظم بررسی کنید و در صورت وجود موردی غیرطبیعی با پزشک خود مشورت کنید.

۸. مدیریت اضطراب

شیر نارگیل برای مدیریت اضطراب هم کاربرد دارد.  ترکیباتی مانند ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم و روی موجود در این شیر به کاهش اضطراب کمک می‌کنند. البته هنوز به تحقیقات بیشتری در زمینه اثرگذاری شیر نارگیل بر کنترل استرس نیاز است.

۹. مبارزه با سرطان

امکان دارد که شیر نارگیل برای سرطان هم مفید باشد. مطالعات مختلف روی رده‌های سلولی نشان داده‌اند که ممکن است، این شیر به درمان سرطان سینه کمک کند و با از بین‌بردن سلول‌های سرطان‌زا، باعث سرکوب بیماری شود.

در واقع، شیر نارگیل به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی خود می‌تواند با سلول‌های سرطانی مبارزه کند. مطالعات بالینی بیشتری برای تعیین تأثیر شیر نارگیل بر سرطان مورد نیاز است و نباید آن را جایگزین درمان دارویی خود کنید.

۱۰. مقابله با باکتری‌ها

شیر نارگیل به دلیل خاصیت ضد‌میکروبی، با گونه‌های خاصی از باکتری مقابله می‌کند. این باکتری‌ها عبارت‌اند از:

  • استافیلوکوک؛
  • استرپتوکوک؛
  • لیستریا.

مونولائورین(Monolaurin) از مواد موجود در ترکیب شیر نارگیل است که با ایجاد غشایی پلاسمایی به مبارزه با عفونت‌های باکتریایی کمک می‌کند.

 هنوز مطالعات بیشتری برای تایید این خواص شیر نارگیل نیاز است. اگر مشکوک به عفونت باکتریایی هستید، باید با پزشک خود مشورت کنید و به جای خوددرمانی، تحت درمان قرار بگیرید.

مضرات شیر نارگیل  چیست؟

هرچند که خواص شیر نارگیل متنوع و زیاد است، اما باید حواستان را به مضرات احتمالی آن هم جمع کنید. در مصرف هر ماده خوراکی به جوانب استفاده از آن‌ آگاه باشید تا سلامتی‌تان حفظ شود. از مضرات این خوراکی در ادامه به موارد زیر اشاره می‌کنیم.

چربی اشباع زیاد

یکی از نگران‌کننده‌ترین عوارض جانبی شیر نارگیل، وجود چربی اشباع زیاد در آن است. این چربی‌ها می‌توانند باعث ایجاد کلسترول بالا در بدن شوند و سطح لیپوپروتئینی را افزایش بدهند که ممکن است در دراز مدت برای سلامتی مضر باشد.

حساسیت‌زایی

مصرف شیر نارگیل در برخی از افراد با بروز حساسیت همراه است. امکان دارد که با خوردن این شیر، علائمی مانند بثورات پوستی، خارش، تورم زبان یا مشکل تنفسی به‌وجود بیاید. بروز آلرژی یکی از خطرناک‌ترین اثرات منفی شیر ​​نارگیل است و حتی می‌تواند به مرگ بیانجامد.

ایجاد یبوست

شیر نارگیلی که به‌طور آماده و در قالب کنسرو به‌فروش می‌رسد، حاوی صمغ گوار است. این صمغ می‌تواند باعث بروز یبوست شود. اگر دچار مشکلات دفع هستید، بهتر است که به‌سراغ این شیرهای نارگیل نروید.

خواص شیر نارگیل در طب سنتی چیست؟

از مزایا و خاصیت‌های شیر نارگیل در طب سنتی باید به این موارد اشاره کنیم:

  • کنترل قند خون؛
  • تقویت قوای بدنی؛
  • افزایش قوای جنسی؛
  • جلوگیری از عفونت دستگاه ادراری.

خواص شیر نارگیل

نقش شیر نارگیل در سلامتی مردان چیست؟

استفاده از شیر نارگیل می‌تواند به سلامتی مردان به‌طور اختصاصی در زمینه‌های زیر کمک کند:

  • بهبود عملکرد جنسی؛
  • افزایش میل و توان جنسی؛
  • کمک به گردش خون بهتر؛
  • تقویت عملکرد سیستم قلب‌وعروق.

طرز تهیه شیر نارگیل به روش ساده چیست؟

طرز تهیه این شیر گیاهی  به‌شرح زیر است و مراحل بسیار ساده‌ای دارد:

  • نارگیل، ۳ پیمانه (۷۲۰ میلی‌لیتر) آب، نمک و هر گونه افزودنی اضافی (اختیاری) را به مخلوط‌کن با سرعت بالا اضافه کنید. درب آن را بپوشانید تا به بیرون نپاشد. حدود ۲ دقیقه، به مخلوط‌کردن ترکیب ادامه بدهید تا یک‌دست شود.
  • نمونه کوچکی را با قاشق بردارید تا طعم/شیرینی آن را آزمایش کنید. در صورت نیاز خرما، نمک یا وانیل بیشتری اضافه کنید. در صورت غلیظ‌بودن، ۱ پیمانه (۲۴۰ میلی‌لیتر) آب باقی‌مانده را اضافه کنید.
  • مخلوط را با آب‌کش یا یک حوله صاف کنید. انتخاب با شماست و باید شیره مخلوط ایجادشده را به روش مناسب، صاف کنید و در یک ظرف بریزید.
  • شیر را به ظرفی دربسته منتقل کنید و در یخچال بگذارید. آن را تا ۵ روز (گاهی بیشتر) در یخچال نگهداری و به‌طور سرد یا گرم میل کنید.
  • قبل از استفاده، شیر را تکان دهید تا دوباره یک‌دست شود.

طرز تهیه شیر نارگیل آسان است و می‌توانید به‌جای تهیه آن از فروشگاه‌ها، خودتان دست‌به کار شوید.

نوبت شماست!

از خواص شیر نارگیل برایتان گفتیم. با مضرات احتمالی‌ آن هم آشنا شدید. طرز تهیه شیر نارگیل هم ساده و سریع است. با واردکردن چنین خوراکی‌هایی می‌توانید رژیم غذایی متنوع‌تری داشته باشید. یادتان باشد که رسیدن به وزن و اندامی موزون و دلخواه، نیازمند انتخاب‌های درست است. باید سبک زندگی‌تان را آرام‌آرام تغییر بدهید و از روش‌های علمی صحیح مانند رژیم لیمومی کمک بگیرید. تابه‌حال شیر نارگیل نوشیده‌اید؟ مایل به امتحان‌کردن آن هستید؟

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و لیمومی هیچگونه مسئولیتی در قبال آن نمی‌پذیرد. برای استفاده و اجرای آن، لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

منابع:

healthline

stylecraze

medicalnewstoday

pharmeasy

این مقاله را برای دوستان خود ارسال کنید

بدون نظر! اولین نفر باشید

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه شما پس از تایید سردبیر منتشر می‌شود.

مطالب مرتبط

پربازدیدترین مطالب