برای درمان استخوان درد و درد مفاصل چه بخوریم؟
غذاهای زیر به بهبود درد استخوان و مفاصل کمک میکنند:
1. کلسیم و ویتامین D
منابع غنی از کلسیم مانند: شیر، ماست، پنیر، سبزیجات برگ سبز و مغزها و ویتامین D نور خورشید، ماهی، تخممرغ و برخی غلات غنی شده با این ویتامین از جمله مفیدترین غذا برای درد مفاصل هستند.
2. ماهی چرب
ماهیهای چرب مانند سالمون، ماهی قزلآلا و شاهماهی که مقدار زیادی امگا-۳ دارند به دلیل خاصیت ضدالتهابی یک تغذیه برای کاهش التهاب مفاصل است.
3. زنجبیل
زنجبیل نیز حاوی ترکیبات ضدالتهابی است. به همین جهت به کاهش درد و التهاب مفاصل کمک میکند.
4. مواد غذایی غنی از آنتیاکسیدانها:
چای سبز، چای سیاه، میوهها و سبزیجات تازه مانند: توتها، هویج، سبزیجات برگدار سبز و آووکادو برای کاهش درد مفاصل و استخوان مفید هستند.
5. فیبر
غلات کامل مانند: جو دوسر، برنج قهوهای و جو که حاوی فیبر هستند به کاهش درد و التهاب کمک میکند.
6. ویتامین C
ویتامین C موجب تولید کلاژن، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب میشود. در نتیجه میتواند غذای مناسبی برای استخوان درد باشد. این ویتامین بهخوبی در میوهها و سبزیجات تازه مانند: پرتقال، کیوی و فلفل قرمز یافت میشود.
7. چربیهای سالم
روغنهای گیاهی مانند: روغن زیتون، کنجد، آووکادو، آجیل، دانههایی مانند گردو، بادام و کتان نمونه خوبی از غذا برای استخوان درد است.
8. پروتئینها
پروتئین برای ساخت و ترمیم بافت استخوان و عضله ضروری است. منابع خوب آن شامل گوشت، حبوبات، تخممرغ، ماهی، سینه مرغ، گوشت آب پز، لوبیا، عدس و سویا هستند.
9. مواد معدنی
منیزیم، آهن، فسفر و روی برای سلامت استخوان و مفاصل ضروری هستند. سبزیجات، حبوبات، مغزها و غلات کامل بهعنوان غذای مناسب برای درمان درد مفاصل و استخوان شناخته میشوند.
10. امگا-۳ چرب
اسیدهای چرب امگا-۳ میتوانند التهاب را کاهش دهند. منابع آن ماهیهای چرب، بذر کتان و روغن ماهی است.
11. مکملها
گلوکز آمین و کندروئیتین، کرکمین از جمله ضد التهابهای قوی هستند که مصرف آنها به کاهش درد استخوان و مفاصل کمک میکند. شما میتوانید این مواد را بهخوبی در زردچوبه پیدا کنید.
12. اسیدهای چرب امگا-۹
اگر ماده غذایی مقدار قابلتوجهی اسیدهای چرب امگا-۹ داشته باشد یک تغذیه برای درد استخوان است. آووکادو و روغن زیتون نمونه خوبی از اسیدهای چرب امگا-۹ است.
13. مواد غذایی حاوی آنتوسیانین
میوههای قرمز مانند توتها، آلبالو و گیلاس مقدار زیادی آنتوسیانین دارند که خواص ضدالتهابی آنها سبب شده تا درد استخوان و مفاصل را کاهش میدهد.
چه غذاهایی برای درد مفاصل و استخوان درد مضر است؟
اگر شما از بیماریهایی نظیر آرتریت، آرتروز، روماتیسم و التهاب مفصل یا هر گونه درد مفاصل و استخوان رنج میبرید، بهتر است که از خوردن مواد غذایی زیر پرهیز کنید:
- غذاهای پرچرب و سرخ شده: سوسیس، همبرگر، چیپس و غذاهای آماده که میزان بالایی از چربی اشباع و ترانس دارند، در دسته غذاهای نامناسب برای درد استخوان و مفاصل قرار میگیرند. زیرا شدت التهاب ناشی از این اختلال را افزایش میدهند.
- قند و شکر افزوده: نوشابههای گازدار، شیرینیها و شکلات هم به علت افزایش التهاب نمیتوانند غذای مفیدی برای کاهش درد مفاصل باشند.
- غلات تصفیه شده: اگر به دنبال فهرست مناسبی از غذا برای استخوان درد هستید، بهتر است که مصرف نان سفید، ماکارونی و برنج سفید را به حداقل برسانید.
- گوشتهای فراوری شده: سوسیس، کالباس و هاتداگ که حاوی افزودنیهای شیمیایی و نگهدارندههای صنعتی هستند با افزایش التهاب، شدت بیماری شما را به همراه دارد.
- الکل: مصرف زیاد الکل میتواند موجب افزایش التهاب و تشدید درد مفاصل شود.
در کل، بهترین تغذیه برای رماتیسم و سایر دردهای مفصلی و استخوان داشتن یک رژیم اصولی سرشار از میوه، سبزیجات، مواد پروتئینی و چربیهای سالم است.
شما میتوانید با استفاده از مشاوره رایگان لیمومی به رژیم غذایی مناسب خود را در جهت رسیدن به تناسب اندام و درمان اختلالات مربوط به استخوان و مفاصل خود دست پیدا کنید.
طب سنتی برای کاهش درد مفاصل چه غذاهایی را پیشنهاد میکند؟
متخصصان این علم معتقدند که مصرف لبنیات کمچرب، ماهیهای چرب، میوه و سبزیجات تازه، زردچوبه، دمنوشهای گیاهی، زنجبیل، گل گاوزبان، بید، زالزالک، چای سبز و مواد غذایی که ویتامین D، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین E و ویتامین K باعث کاهش التهابات مفاصل و دردهای ناشی از آرتروز، رماتیسم و سایر بیماریهای مربوط به استخوان و مفاصل میشود.
درد استخوان و مفصل بیشتر به چه دلیلی اتفاق میافتد؟
درد مفاصل و استخوان میتواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. برخی از مهمترین علل آن عبارتاند از:
- آرتریت: انواع مختلفی از آرتریت مانند: آرتروز، روماتوئید آرتریت و پسوریاتیک آرتریت که موجب ایجاد درد، تورم و سفتی مفاصل میشوند.
- تاندونیت: تاندونیت نوعی بیماری التهابی مربوط به تاندونها است که موجب درد مفاصل، عضله و استخوان خواهد شد.
- پوکیاستخوان: کاهش تراکم و استحکام استخوانها در اثر پوکیاستخوان عاملی برای ایجاد درد و شانس شکستگی استخوانها است.
- آسیبهای ورزشی: صدمات و پیچخوردگیهای مفاصل و استخوانها در اثر فعالیتهای ورزشی و بدنی میتواند منجر به درد و التهاب مفاصل شود.
- عفونت: عفونتهای مفصلی یا استخوانی باعث ایجاد درد و تورم در استخوانها است.
- آسیب عصبی: آسیب به عصبهای محیطی از دیگر دلایل درد استخوان و مفاصل هستند، زیرا عاملی برای ایجاد دردهای عصبی و سوزشی در استخوانها و مفاصل میشوند.
- سندرمهای درد مزمن: برخی سندرمها همچون فیبرومیالژیا باعث درد مزمن و پخش شدن آن در استخوانها و مفاصل است.
- بیماریهای زمینهای: برخی بیماریهای زمینهای مانند دیابت، اختلالات تیروئید و روماتیسم از دلایل ایجاد درد مفاصل و استخوانها هستند.
درهرحال، تشخیص دقیق علت درد مفاصل و استخوان نیازمند ارزیابی پزشکی و انجام آزمایشهای مرتبط است. به همین دلیل توصیه میکنیم که برای تشخیص و درمان این عارضه با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
رژیمهای مخصوص کاهش و افزایش وزن لیمومی
بدون استپ وزنی
بدون گرسنگی
هماهنگ با داروهای مصرفی
متناسب با مزاج
مناسب محل کار
غذاهای ساده و در دسترس
کلام آخر
زمانی که فرد به منشأ درد استخوانها و مفاصل خود پی برد برای تسریع روند درمان و کاهش عوارض و علائم این بیماری باید در عادات غذایی و سبک زندگی خود تغییر ایجاد کند.
رژیم غذایی افرادی که از بیماری آرتروز، رماتیسم، پوکیاستخوان یا سایر بیماریهای مربوط به استخوان و مفصل رنج میبرند باید سرشار از مواد غذایی ضدالتهاب باشد و در عوض میزان غذاهای فراوری شده، نمکی، قندی و التهابزا را کاهش دهند.
شما با داشتن رژیم غذایی مناسب و شخصیسازی شده در کنار انجام فعالیتهای ورزشی منظم قادر هستید تا کنترل بیماری خود را در دست بگیرید. متخصصین لیمومی با سالها دانش و تجربه میتوانند در طی یک مشاوره رایگان به شما کمک کنند تا رژیم غذایی مخصوص به خود را دریافت کنید.
مخاطب عزیز! این مطلب جنبه آموزشی و اطلاعات عمومی دارد. همچنین بر اساس علم روز دنیا نوشته شده است. با این حال اگر مشکل و یا بیماری جسمی دارید، برای اجرای آن فقط با پزشک متخصص مشورت کنید.
منابع
بدون نظر! اولین نفر باشید