1. طرز تهیه کمپوت سیب ساده
تهیه کمپوت سیب خانگی بسیار ساده است. شما میتوانید با کمک مواد اولیه زیر و طبق دستورالعملی که در ادامه بررسی میکنیم، کمپوت سیب خانگی ساده بپزید.
مواد لازم:
- سیب: ۱ کیلوگرم
- شکر: ۲۰۰ گرم
- آب: ۱ لیتر
- آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
رژیمهای مخصوص کاهش و افزایش وزن لیمومی
بدون استپ وزنی
بدون گرسنگی
هماهنگ با داروهای مصرفی
متناسب با مزاج
مناسب محل کار
غذاهای ساده و در دسترس
درخواست مشاوره رایگان
طرز تهیه کمپوت سیب خانگی ساده
- سیبها را شسته و پوست بگیرید. بسته به سلیقه سیبها را به چهار قسمت برش دهید و هستههای آن را خارج کنید. سیبهای خرد شده را در یک کاسه آب و آبلیمو قرار دهید تا از تغییر رنگ آنها جلوگیری کنید.
- در یک قابلمه مناسب، آب و شکر را ترکیب کرده و روی حرارت ملایم بگذارید تا شکر بهخوبی در آب حل شود و شربت به جوش بیاید. حالا باید سیبهای خرد شده را از آب و آبلیمو خارج کرده و به شربت اضافه کرد.
- حرارت را کم کنید و بگذارید سیبها بهآرامی در شربت بپزند. مدتزمان پخت به نوع و اندازه قطعات سیب بستگی دارد؛ اما معمولاً حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان برای نرم شدن سیبها کافی است.
- بعد از آمادهسازی سیبها، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود. کمپوت خنک شده را در شیشههای استریل ریخته و درپوش آنها را محکم ببندید.
- فراموش نکنید که کمپوت آماده شده با کمک طرز تهیه کمپوت سیب خانگی را در یخچال به مدت ۲ تا ۳ هفته نگهداری کنید.
2. طرز تهیه کمپوت سیب در شیشه
طرز تهیه کمپوت سیب در شیشه یکی از روشهای متداول برای پخت کمپوت سیب خانگی است.
مواد لازم:
- سیب: ۱ کیلوگرم
- شکر: ۲۰۰ گرم
- آب: ۱ لیتر
- آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
- وانیل: ۱.۲ قاشق مرباخوری
طرز تهیه کمپوت سیب خانگی در شیشه
- قبل از پخت و آمادهسازی سیبها باید شیشههای کمپوت را برای نگهداری کمپوت سیب استریل کنیم. به همین دلیل باید شیشهها و درپوش آنها را کاملاً بشویید و سپس در آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید تا استریل شوند. با گذشت این زمان باید شیشهها را از آب داغ خارج کرده و بهصورت برعکس روی پارچه تمیز قرار دهید تا خشک شوند.
- درست مطابق طرز تهیه کمپوت سیب خانگی ساده، سیبها را شسته و در مخلوط آب و آبلیمو استراحت دهید. حالا باید برای تهیه شربت کمپوت دستبهکار شویم. شکر و آب را داخل قابلمه مناسب ریخته و صبر میکنیم تا شربت بجوشد و کمی غلیظ شود.
- اکنون نوبت افزودن وانیل است. پس از ۵ دقیقه جوشاندن شربت اجاق را خاموش کرده و شیشهها را با سیبهای خرد شده و شهد کمپوت کاملاً پر کنید. بهمحض پر کردن شیشهها درپوش آنها را محکم کنید.
- شما باید یک ظرف گود مانند قابلمه را تا نیمه با آب جوش پر کرده و بهصورت برعکس شیشههای کمپوت را در آب داغ قرار دهید. 15 دقیقه جوشاندن شیشههای کمپوت در آب داغ طرز تهیه کمپوت سیب خانگی را کامل میکند. توجه داشته باشید که نباید حرارت اجاق در طی جوشاندن شیشهها بیشتر از حالت دم کردن پلو باشد.
- پس از خنک شدن شیشهها، آنها را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. این نوع کمپوت را میتوان تا چند ماه در یخچال نگهداری کرد.
3. طرز تهیه کمپوت سیب بدون شکر
طرز تهیه کمپوت سیب بدون شکر، طرز تهیه کمپوت سیب رژیمی یا طرز تهیه کمپوت سیب برای افراد دیابتی تمامی این عناوین یک دستور تهیه یکسان دارند. برای آمادهسازی این نوع کمپوت سیب باید مواد اولیه زیر را فراهم کرده و طبق طرز تهیه کمپوت سیب خانگی پیش رفت.
مواد لازم:
- سیب: ۱ کیلوگرم
- آب: 5 لیتر
- وانیل: ۱.۲ قاشق مرباخوری
- خرما خرد شده یا کشمش: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه کمپوت سیب خانگی رژیمی
برای تهیه این نوع کمپوت درست مانند طرز تهیه کمپوت سیب خانگی ساده عمل میکنیم با این تفاوت که پس از به جوش آمدن آب دیگر به آن شکر اضافه نمیکنیم. شما در این مرحله وانیل و میوههای خشک را داخل آب جوش ریخته و پس از ۵ دقیقه سیبهای خرد شده را داخل شهد میریزید.
با گذشت ۱۵ دقیقه سیبها را از شهد خارج کرده و در ظرف موردنظر ریخته و شهد را با کمک یک صافی صاف میکنید تا میوههای خشک از آن جدا شود. اکنون باید ظرفیت باقیمانده شیشهها را با شهد پر کرده و درپوش شیشهها را محکم کنید.
کمپوت سیب خانگی رژیمی را میتوان برای ۲ هفته در یخچال نگهداری کرد. نوش جان.
4. طرز تهیه کمپوت سیب با دارچین و عسل
یکی دیگر از روشهای سالم تهیه کمپوت سیب خانگی، طرز تهیه کمپوت سیب با دارچین و عسل است.
مواد لازم:
- سیب: ۱ کیلوگرم
- آب: ۱ لیتر
- آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
- عسل: ۴ قاشق غذاخوری
- چوب دارچین: ۱ تکه
دستور تهیه کمپوت سیب خانگی با دارچین و عسل
تمامی مراحل اولیه طرز تهیه کمپوت سیب خانگی را پیش ببرید تا به مرحله پخت شهد برسید. آب، عسل و چوب دارچین را در ظرفی مناسب ریخته و روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید تا بجوشد. سپس سیبهای خرد شده را به مدت ۱۵ دقیقه در شهد بپزید.
سیب پخته شده و شربت آن را داخل بطری شیشهای ریخته و درپوش آن را محکم کنید.
5. طرز تهیه کمپوت سیب با ماندگاری بالا
برای تهیه کمپوت سیب با ماندگاری بالا، مهمترین نکته استریل کردن دقیق شیشهها و درپوش آنها و پاستوریزه کردن کمپوت است. در ادامه طرز تهیه کمپوت سیب با ماندگاری بالا را در کنار تمامی فوت و فنهای آن توضیح خواهیم داد.
مواد لازم:
- سیب: ۱ کیلوگرم
- آب: ۱ لیتر
- شکر: ۲۰۰ گرم
- آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
- دارچین یا وانیل: بهاندازه دلخواه
دستور تهیه کمپوت سیب با ماندگاری بالا
- مطابق یکی از دستورهای تهیه کمپوت سیب خانگی، کمپوت را بپزید تا آماده پاستوریزه کردن باشید. قبل از پخت کمپوت به روشی که در ادامه بررسی میکنیم شیشه و درپوش آن را استریل کنید.
- بسته بهاندازه شیشهها یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. بهطوریکه پس از قرار دادن ظرفها در قابلمه، آب روی آنها را بپوشاند. در قابلمه آب بریزید و اجازه دهید که به جوش بیاید.
- پس از جوشیدن آب به مدت ۱۰ دقیقه شیشهها را داخل آب قرار دهید، سپس آنها را با کمک کفگیر چوبی یا هر ابزار دیگر از آب خارج کرده و روی پارچهای مناسب قرار دهید تا خشک شود.
- این مرحله باید پیش از آمادهسازی کمپوت انجام شود. حالا نوبت به آن رسیده که کمپوت داغ را داخل شیشههای خشک و استریل شده بریزید و بلافاصله درپوش آن را محکم کنید. شیشههای کمپوت را بهصورت برعکس داخل قابلمه آبجوش قرار داده تا برای ۱۰ دقیقه با حرارت آب جوش استریل شود.
- پس از خنک شدن، شیشهها آنها را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. کمپوتی که با کمک طرز تهیه کمپوت سیب با ماندگاری بالا تهیه شود را میتوان بدون قرار دادن در یخچال تا ۶ ماه بدون هیچگونه خرابی نگهداری کرد.
راز ماندگاری کمپوت سیب خانگی در موارد زیر نهفته است. اگر شما به مؤلفههای زیر دقت داشته باشید، پخت کمپوت سیب با هر روشی بدون خرابی ممکن خواهد بود:
- از سیبهای تازه و باکیفیت استفاده کنید. سیبهای خراب یا له شده میتوانند بر کیفیت و ماندگاری کمپوت تأثیر منفی بگذارند.
- شیشهها و درپوشهایشان را تمیز بشویید و سپس در آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید تا استریل شوند.
- اجازه دهید که شیشههای استریل شده کاملاً خشک شوند.
- افزودن مقدار کمی آبلیمو به کمپوت میتواند بهعنوان یک نگهدارنده طبیعی عمل کند و مانع از تغییر رنگ سیبها شود.
- محکم کردن درپوش شیشهها پس از ریختن کمپوت داغ در آنها مانع از نفوذ هوا و خرابی کمپوت میشود.
- استفاده از شکر بهعنوان یک نگهدارنده طبیعی باعث افزایش ماندگاری کمپوتها خواهد شد.
- جوشاندن شیشههای کمپوت در آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه کمپوت شما را بهخوبی پاستوریزه میکند.
- شیشههای کمپوت را در جای خنک، تاریک و خشک نگهداری کنید.
کلام آخر
سیب و فراوردههای آن عمدتاً محصولاتی کمکالری و پر از فیبرهای رژیمی هستند که به ایجاد حس سیری کمک میکنند. مصرف کمپوت سیب بهعنوان یک میانوعده سالم میتواند به کنترل وزن شما منجر شود. ۵ طرز تهیه کمپوت سیب خانگی به روشهای مختلف به شما کمک میکند تا علاوه بر مصرف یک ماده غذایی سالم به تناسباندام نیز برسید.
شما میتوانید با برقراری ارتباط با متخصصین لیمومی از بهترین رژیمهای غذایی مانند رژیم مزوبولیک در طی یک جلسه مشاوره رایگان بهرهمند شوید.
مخاطب عزیز! این مطلب جنبه آموزشی و اطلاعات عمومی دارد. همچنین بر اساس علم روز دنیا نوشته شده است. با این حال اگر مشکل و یا بیماری جسمی دارید، برای اجرای آن فقط با پزشک متخصص مشورت کنید.
منابع
بدون نظر! اولین نفر باشید