با این مقدمه، به سراغ راهکارهای ساده برای اصلاح تغذیه میرویم.
راهکارهای ساده و ارزان برای اصلاح عادت های غذایی
1- با خودتان مهربان باشید
این راهکار را جدی بگیرید. برای اینکه بتوانید تغییرات مثبتی را در عادتهای غذاییتان به وجود آورید، باید دست از انتقاد و سرزنش خودتان بردارید. دنبال برنامههای غذایی سخت و طاقتفرسا نباشید و از هر برنامهای که اطرافیانتان آن را معرفی میکنند، پیروی نکنید.
شما یک آدم منحصربهفرد هستید و برنامه غذایی شما هم باید منحصربهفرد باشد. بنابراین باید با شناخت خودتان (به خصوص نقاط ضعفتان در برابر خوراکیها) و همچنین شرایط جسمیتان، دنبال برنامهای باشید که برای شما واقعبینانه و پایدار باشد.
-
در یخچالتان غذاهای سالم، داشته باشید
طبق تحقیقات، افراد گرسنه وقتی به خرید میروند، معمولا سبدخریدشان را با خوراکیهای مضر و غذاهای آماده پر میکنند. برای اینکه جلوی این کار را بگیرید، بهترین راه این است که یخچالتان را از غذاهای سالم و مقوی پر کنید. شما با این کار، غذاهای ناسالم را از دسترستان خارج کردهاید و در واقع شرایط را برای پیروی از برنامه غذایی سالم، فراهم کردهاید.
-
برای وعدههای غذاییتان برنامه داشته باشید
نوشتن یک برنامه غذایی، یکی دیگر از روشهایی است که راه را برای مصرف غذاهای آماده میبندد. زمانی که شما یک برنامه غذایی دارید، خودتان را موظف میدانید طبق برنامه عمل کنید و برای رهایی از گرسنگی، از غذاهای مضر استفاده نکنید.
مقاله پیشنهادی: 16 راه ساده و موثر برای کاهش وزن
-
غذای خانگی بخورید
این راه علاوه بر اینکه سالم بودن وعدههای غذاییتان را تضمین میکند، در صرفهجویی هزینهها نیز بسیار کمککننده است. زمانی که خودتان آشپزی میکنید، از کیفیت، تمیزی و سالم بودن مواد مورداستفاده، مطمئن هستید و میتوانید میزان استفاده از مواد غذایی مضر را کنترل کنید. مثلا در غذاهای خانگی، میزان استفاده از شکر، نمک و روغن، تحت کنترل شماست.
بعضی افراد به دلیل کمبود وقت، بیخیال آشپزی میشوند و به سراغ غذاهای آماده و رستوران میروند. در حالی که بسیاری از غذاها را میتوان در مدت زمان کمی آماده کرد. برخی از غذاهای سالم و سبک، در مدت زمان 30 دقیقه الی 1 ساعت، آماده میشوند. با یک سرچ ساده در اینترنت، میتوانید لیستی از این غذاها را در بیاورید تا در زمان نیاز به آنها دسترسی داشته باشید.
-
با توجه کامل غذا بخورید
بعضی افراد در اکثر اوقات، وعدههای غذاییشان را هنگام تماشای تلویزیون، چک کردن گوشی موبایل، کار کردن و… میخورند. زمانی که تایم غذا خوردنتان را به کار دیگری نیز اختصاص میدهید، با بیتوجهی غذا میخورید و هیچ لذتی از آن نمیبرید. در واقع هیچ درکی از مزه، بو و بافت غذا ندارید و فقط با عجله آن را میخورید تا به سراغ باقی کارهایتان بروید.
در این حالت، بعد از غذا خوردن احساس نارضایتی دارید، چون مغز شما را آن را درک نکرده و هنوز احساس گرسنگی میکند. بنابراین ممکن است دچار پرخوری شوید. تحقیقات نشان میدهد، آگاهانه غذا خوردن، رویکردی موثر برای مقابله با پرخوری و اضافه وزن است.
پس سعی کنید یک وعده را در روز، با توجه و تمرکز کامل بخورید. به غذا، طعم، بافت و بوی آن، توجه کنید و از آن لذت ببرید. این کار علاوه بر اینکه جلوی پرخوری را میگیرد، باعث آهسته غذا خوردن میشود. زمانی که آهسته غذا میخورید، زودتر احساس سیری میکنید و میتوانید غذا خوردن را متوقف کنید.
سخن پایانی
شما میتوانید فقط با انجام دو مورد از راهکارهای بالا، عادت های غذاییتان را به سمت سالمتر شدن ببرید. وقتی که تاثیر این موارد را ببینید، به مرور باقی تغییرات را در هم برنامهتان ایجاد میکنید.
اگر نیاز به یک برنامه غذایی اصولی داشتید، میتوانید از طریق لینک زیر اقدام به دریافت رژیم کنید.
برای دریافت رژیم لیمومی کلیک کنید.
نکته 1: این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاعرسانی دارد و برای اجرای آن، باید با یک متخصص مشورت کنید.
نکته 2: چنانچه در حال اجرای رژیم لیمومی هستید، تمام موادغذایی موردنیاز شما در برنامه ذکر شده است و باید مطابق برنامهتان عمل کنید.
بدون نظر! اولین نفر باشید