رژیم فستینگ واقعا چیست؟ از انواع تا مزایا و معایب آن را بشناسید

رژیم فستینگ چیست؟

فهرست مطالب

یکی از بزرگ‌ترین تفریحات ماه رمضان، نشستن پای سفره و افطار کردن‌های سنگین است. بعضی‌ها در این میان به‌خاطر عقایدشان روزه می‌گیرند، اما همیشه آدم‌هایی در دور و اطراف ما پیدا می‌شوند که عقیده دارند در ماه رمضان با روزه می‌تواند لاغر شد. در خارج از ایران، واقعاً برنامه غذایی‌ای براساس روزه مسلمانان وجود دارد که به آن رژیم فستینگ می‌گویند‌؛ سوال اصلی این‌جاست: رژیم فستینگ چیست؟

در این بلاگ‌پست از مجله سلامتی لیمومی قرار است بیش‌تر درباره روزه‌داری و برنامه غذایی‌ای که براساس آن تهیه شده صحبت کنیم و در ادامه به انواع آن‌ مثل رژیم فستینگ 16 8 بپردازیم. 

سوالات متداول

آیا در دوران رژیم فستینگ می‌توانم مایعات مصرف کنم؟
مصرف مایعات بدون کالری مثل آب یا مصرف مایعات کم‌کالری مثل چای و قهوه هیچ مانعی ندارد و اتفاقا باعث می‌شود حس گرسنگی کاذب شما از بین برود و دچار خشکی روده نشوید. دقت داشته باشید که در این رژیم مایعات باید بدون قند و شکر مصرف شوند.
با گرفتن رژیم فستینگ چندکیلو وزن از دست می‌دهم؟
جواب این سوال به مدت زمانی که رژیم می‌گیرید، وضعیت سلامتی و متابولیسمی شما برمی‌گردد. به طور متوسط شما می‌توانید با رژیم فستینگ هر هفته چیزی بین 300 گرم تا ا کیلوگرم وزن کم کنید. اما بهتر است این موضوع به آهستگی صورت بگیرد تا به سلامتی شما لطمه وارد نشود.
آیا می‌توانم با رژیم فستینگ ورزش هم بکنم؟
به طور کلی مانعی برای ورزش همزمان با رژیم فستینگ وجود ندارد، اما بهتر است شرایط بدنیتان را هم در نظر بگیرید، زیر نظر پزشک این کار را انجام دهید و ورزش‌هایی را انجام دهید که باعث افت فشار و قند شما نشود.
عوارض رژیم فستینگ چیست؟
از مهم‌ترین عوارض رژیم فستینگ می‌توان به تغییر خلق‌وخو، درست کار نکردن دستگاه گوارش، بی‌خوابی، کم‌آبی بدن، سردرد و خستگی اشاره کرد. البته تمام این عوارض با رعایت کردن درست رژیم فستینگ مصرف غذاهای مقوی و مفید می‌تواند به حداقل برسد.

رژیم فستینگ چیست؟

رژیم فستینگ چیست؟

رژیم فستینگ یک الگوی غذایی شبیه روزه گرفتن است. در این رژیم مشخص نمی‌شود که کدام غذاها را باید بخورید، بلکه مشخص می‌شود چه زمانی باید آنها را بخورید. چندین روش برای رژیم روزه‌داری وجود دارد، مثل 16:8، 5:2 و یک‌ روز در میان. محبوبیت این رژیم به دلیل کاهش وزن، بهبود سلامت و افزایش طول عمر است.

جدا از این موضوع، روزه گرفتن در ذات بشریت بوده و هست. در دورانی که هیچ یخچال و سوپرمارکتی در کار نبود، انسان‌ها ممکن بود روزها بدون غذا سر کنند تا در نهایت به لقمه کوچکی برسند. علاوه بر این، روزه‌داری در اغلب دین‌ها از جمله اسلام، مسیحیت، یهودیت و بودیسم وجود دارد. 

در رژیم فستینگ، زمانی که شما چیزی نمی‌خورید، بدن برای ادامه سوخت و ساز و کسب انرژی شروع به سوزاندن چربی‌ها می‌کند. هر رژیم فستینگ، روش مختلفی دارد اما همه آن‌ها بر اساس «انتخاب دوره‌های منظم زمانی برای روزه‌داری» برنامه‌ریزی می‌شوند. به همین دلیل نام آن را «روزه متناوب» گذاشتند. در ادامه انواع رژیم فستینگ را به شما معرفی خواهیم کرد.

تسبیح، خرما و چای

رژیم فستینگ چگونه روی سلول‌ها و هورمون‌ها تأثیر می‌گذارد؟

هنگامی که روزه می­‌گیرید، در بدن اتفاقات سلولی و مولکولی مختلفی رخ می‌­دهد. برای مثال، بدن سطوح هورمونی تنظیم می­‌کند تا چربی­‌های ذخیره شده در دسترس‌تر باشند. همچنین سلول­‌ها فرایندهای مهم ترمیمی را آغاز می­‌کنند و ژن­‌ها را تغییر می­‌دهند. در ادامه، تغییراتی که در رژیم فستینگ در بدن رخ می­‌دهند را به شما توضیح خواهیم داد:

  • هورمون رشد انسانی: سطح هورمون رشد که به ­صورت ناگهانی و حتی تا 5 برابر نیز افزایش می­‌یابد، می­‌تواند برای کاهش چربی و افزایش عضله­‌های شما مفید باشد.
  • انسولین: رژیم فستینگ سطح انسولین را در بدن به‌طور چشمگیری کاهش می­‌دهد. سطح پایین انسولین موجب می­‌شود چربی‌­های ذخیره شده بدن در دسترس‌تر باشند.
  • ترمیم سلولی: هنگام روزه­‌داری، سلول­‌ها فرایند ترمیم سلولی را شروع می­‌کنند. ترمیم سلولی یعنی سلول‌ها پروتئین‌های ناکارآمد قدیمی را که در خودشان ساخته می‌­شود هضم و حذف می­‌کنند.
  • بیان ژن: این مورد درواقع تغییراتی است که در عملکرد ژن­‌های مربوط به طول عمر و محافظت در برابر بیماری وجود دارد.

انواع رژیم فستینگ چیست؟

حالا شما پاسخ به این سوال که رژیم فستینگ چیست را می‌دانید؛ اما آیا این کافی است؟ قطعاً نه! روزه گرفتن به همین راحتی‌ها هم نیست که یک روز کامل را غذا نخورید یا چند ساعت غذا نخورید و به شکلی ناگهانی، یک دیس پلو جلوی خودتان بگذارید و بگویید من دارم لاغر می‌شوم. 

در چنین رژیم‌های سفت‌وسختی، باید بدانید چه الگویی را پیش بگیرید تا سلامت بدن‌تان را حفظ کنید یا به‌جای کاهش وزن، دچار اضافه وزن نشوید. پس برای این‌که این رژیم را به شکل متناوب ادامه دهید، اول باید بدانید که چه سبک غذا خوردنی را می‌خواهید در طول روز داشته باشید. 

شاید برخی با دنبال کردن انواع رژیم فستینگ به نتیجه مدنظر خود برسند و یا اینکه این روش برای آن‌ها چندان مناسب نباشد. در ادامه به برخی از انواع رژیم فستینگ اشاره می‌کنیم تا جواب به سوال رژیم فستینگ چیست برای شما کامل‌تر شود: 

رژیم فستینگ چیست؟

1. رژیم فستینگ 8:16 یا 10:14

در این روش، شما در یک بازه زمانی طولانی غذا نمی‌خورید و بازه‌ای محدود را برای صرف وعده غذایی‌تان انتخاب می‌کنید. برخی از رایج‌ترین روش‌ها در این مدل عبارت‌اند از: 

  1. رژیم فستینگ 16 8: در این رژیم، فقط بین ساعت‌های ۱۰ صبح تا ۶ بعد از ظهر می‌توانید غذا بخورید. 
  2. روش ۱۴ ۱۰: در این روش، فقط بین ساعت ۹ صبح تا ۷ بعد از ظهر می‌توانید غذا بخورید. 

یکی از خوبی‌های این مدل، این است که اکثر زمانی که غذا نمی‌خورید را در خواب هستید و این موضوع می‌تواند استمرار بیش‌تری برای شما در رعایت رژیم ایجاد کند. این نوع رژیم را می‌توانید هر چند مدت یک‌بار تکرار کنید یا حتی هر طور که دوست دارید، یک یا دو بار در طول هفته انجام دهید. نتایج کاهش وزن نشان می‌دهند که با خوردن بیشتر وعده‌های غذایی کوچک یا کاهش وعده‌های بزرگ و مصرف میان وعده رژیمی، افزایش وزن به حداقل می‌رسد. حتی ممکن است به مرور زمان با کاهش وزن سریع مواجه شوید.

2. رژیم فستینگ 5:2

در این رویکرد، دو روز در هفته را روزه می‌گیرید و تمرکز اصلی روی این است که در آن دو روز، بدن‌تان بیش‌تر از ۵۰۰ کالری دریافت نکند. به‌عنوان مثال، در دو روز انتخاب شده، یک وعده غذایی ۲۰۰ کالری و یک وعده غذایی ۳۰۰ کالری که فیبر و پروتئین بالایی دارند، در اختیارتان قرار می‌گیرد. 

نکته اصلی این‌جاست که در پنج روز باقی‌مانده از هفته می‌توانید یک رژیم غذایی سالم و طبیعی داشته باشید. در روزهایی که روزه ‌دارید، معمولاً باید یک وعده غذایی ۲۰۰ کالری و یک وعده غذایی ۳۰۰ کالری مصرف کنید. توجه داشته باشید که بین دو روزی که برای رژیم روزه‌داری خود در نظر می‌گیرید، یک روز بدون رژیم را قرار دهید و به همان مقدار همیشگی با همان وعده‌های غذایی برگردید.

ساعت در بشقاب

3. رژیم فستینگ یک روز در میان 

در این روش، شما یک روز در میان روزه می‌گیرید. نکته این‌جاست که در روزهایی که روزه هستید، باید همان ۵۰۰ کالری، یا ۲۵ درصد از کالری دریافتی روزهای عادی‌تان، را دریافت کنید و در روزهایی هم که روزه نیستید، مثل روال عادی به لذت‌های دنیوی بسیار می‌پردازید و هرچه می‌خواهید، می‌خورید. 

4. رژیم فستینگ 24 ساعته

این روش که رویکردی خشن‌تر و سخت‌تر را پیش می‌گیرد، به این شکل است که یک روز کامل باید ناشتا باشید و هیچ چیزی نخورید. عموماً برای سلامتی انسان‌ها هم که شده، بیش‌تر از یک یا دو بار در هفته توصیه نمی‌شود و در روزهای دیگر هم باید یک برنامه غذایی سالم و عادی داشته باشید.

با این حال، باید به این موضوع هم اشاره کنیم که در این روش ممکن است عوارض شدیدتری به سراغ‌تان بیاید؛ عوارضی مثل سردرد، خستگی، گرسنگی و انرژی پایین در طول روز. 

رژیم فستینگ چیست؟

5. رژیم فستینگ یک شبه، یک روزه (۱۲: ۱۲)

در این شیوه روزه‌داری که نسخه کوتاه شده «روزه‌داری با محدودیت زمانی» است، شما می‌توانید ۱۲ ساعت از رژیم فستینگ پیروی کنید و ۱۲ ساعت دیگر را به خوردن وعده‌های غذایی معمول خود اختصاص دهید. استفاده از آب یا هر نوشیدنی بدون کالری مانند چای سیاه در این رژیم آزاد است.

6. رژیم فستینگ جنگجو (4: 20)

شما در این روش از انواع رژیم فستینگ، به مدت ۲۰ ساعت میوه و سبزیجات یا غذای بسیار کمی را می‌خورید و در یک بازه ۴ ساعته اجازه دارید یک وعده غذایی بزرگ صرف کنید. بهتر است در مدت زمان ۴ ساعته غذاهای پر فیبر و سرشار از پروتئین را بخورید تا در حین روزه‌داری سیر بمانید.

7. یک وعده غذایی در روز

در این روش شما ۱ ساعت از روز را اجازه دارید کل مقدار کالری که هر روز می‌خوردید را مصرف کنید. سپس ۲۳ ساعت باقی‌مانده را به رژیم فستینگ اختصاص دهید. شما در طول ۲۳ ساعت روزه‌داری، برای خوردن نوشیدنی‌های بدون کالری یا بسیار کم کالری مانند آب، چای شیرین نشده و قهوه سیاه مجاز هستید.

دوره‌های طولانی فستینگ که در آن باید از خوردن غذا اجتناب کنید، مانند دوره ناشتا ۲۴ ساعته یا یک وعده غذایی در روز، ممکن است برای شما خطرناک باشند. باید به این مسئله توجه داشته باشید که اگر مدت طولانی را بدون غذا خوردن بگذرانید، بدن شما ممکن است در جواب گرسنگی، به ذخیره چربی بیشتر تشویق شود.

 بنابراین مراجعه به پزشک تغذیه یا آگاهی از توانایی جسمی خودتان امری ضروری است. مدت زمانی که بدن به رژیم فستینگ یا روزه متناوب عادت می‌کند، حدوداً ۲ تا ۴ هفته است. در این دوره ممکن است کمی اذیت شوید. اما نتایج تحقیقات روی افرادی که به این برنامه پایبند بودند نشان می‌دهد بعد از گذراندن دوران سازگاری، تمایل به ادامه رژیم بیشتر می‌شود.

رژیم فستینگ

چه غذاهایی را می‌توانیم در این رژیم بخوریم؟ 

خب، الان می‌توانید به من ایراد بگیرید چراکه در زیرتیتر اول از این مقاله به نکته اشاره کردم که باید و نبایدی برای این موضوع که چه بخورید و چه نخورید، وجود ندارد. پس چرا این‌جا می‌خواهم بگویم که چه غذاهایی را می‌توانیم در این رژیم بخوریم؟ 

خب ساده است، بذارید توضیح بدهم. در اصل، واقعاً باید و نبایدی در نسخه‌های مختلف رژیم فستینگ وجود ندارد اما نکته اصلی این‌جاست که خوردن برخی مواد غذایی، نه‌تنها می‌تواند مفید باشد، بلکه گذراندن روزه را برای انسان ساده‌تر می‌کند. 

اصولی که باید در رژیم روزه داری رعایت شوند، عبارت‌اند از: 

  • از غذاهای کم‌فرآوری‌شده استفاده کنید. 
  • تعادلی میان پروتئین‌های بودن چربی، سبزیجات، میوه‌ها کربوهیدرات و چربی‌های سالم و سالاد رژیمی ایجاد کنید و همه این‌ها را در برنامه غذایی‌تان بگذارید. 
  • غذاهای خوش‌طعم و لذیذ درست کنید تا در زمان لازم، از خوردن‌شان لذت ببرید. 
  • وعده‌های غذایی خود را به آرامی و با هوشیاری کامل بخورید تا بتوانید به‌راحتی سیر شوید.  

در نتیجه، در این رژیم‌ها، خوردن پروتئین بدون چربی، میوه‌ها، سبزیجات و کربوهیدرات بسیار مهم و توجه به آن ضروری است. 

انواع میوه‌ها

همان‌طور که گفتیم، در رژیم فستینگ محدودیتی در خوردن خوراکی و غذاها ندارید؛ اما در اینجا چند پیشنهاد عالی برای قراردادن در رژیم غذایی شما را آوردیم.

گریپ‌فروت

گریپ‌فروت منبع خوب ویتامین C و A است و خوردن آن به‌جای خوراکی‌هایی مثل شکلات یا بیسکویت در میان‌وعده‌ها باعث لاغری شما می‌شود‌. حواستان باشد این میوه ممکن است با برخی از داروها تداخل داشته باشد؛ در نتیجه اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید حتماً قبل از مصرف گریپ‌فروت با پزشک خود مشورت کنید.

  آجیل‌ها

آجیل‌ها به دلیل وجود چربی‌های سالمی که در آن‌ها است، می‌توانند باعث رفع گرسنگی و در نهایت جلوگیری از پرخوری شما شوند؛ بنابراین می‌توانید آن‌ها را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

سیب‌زمینی

مصرف سیب‌زمینی در وعده‌های غذایی یک راه خوب برای رفع گرسنگی شما خواهد بود؛ البته درصورتی‌که به آن کره اضافه نکنید و بیش از حد نخورید.

مواد غذایی رژیم فستینگ

 توت‌ها

این میوه‌های خوشمزه منبع فیبر و آب کافی برای بدن شما هستند. مصرف آ‌ن‌ها باعث منع شما از خوردن شیرینی‌ها و خوراکی‌های پر کالری دیگر هستند. توت‌ها با خواصی همچون آنتی‌اکسیدان بودن، می‌توانند به مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها کمک کنند.

 آووکادو

آووکادو اگرچه حاوی چربی است؛ اما این چربی از نوع سالم است. یک ساندویچ آووکادو به‌خوبی توانایی پیشگیری گرسنگی شما را دارد.

تخم‌مرغ

تخم‌مرغ مواد مغذی زیادی دارد و در ایجاد حس سیری بسیار مؤثر است. برای کاهش وزن باید بیشتر از آن چه که می‌خورید کالری بسوزانید و خوردن تخم‌مرغ این هدف را برای شما محقق می‌کند.

چه غذاهایی را نمی‌توانیم در این رژیم بخوریم؟ 

شاید رژیم فستینگ به نسبت رژیم‌های دیگر بایدها و نبایدهای غذایی کمتری داشته باشد، اما این دلیل نمی‌شود هر چه خواستید بخورید.

اگر بخواهید از رژیم فستینگ نتیجه بگیرید باید محدویت‌های غذایی زیر را در نظر داشته باشید.

  • قندهای مصنوعی

غذاها و نوشیدنی‌های حاوی قندهای مصنوعی شده می‌توانند سطح انسولین را افزایش دهند که برخلاف هدف روزه‌داری است.

  • غذاهای فرآوری شده

 این غذاها  اغلب سرشار از چربی‌ها و کالری‌های ناسالم هستند که می‌توانند حالت رژیم فستینگ شما را مختل کرده و مانع از فواید آن شوند.

  • کربوهیدرات‌های تصفیه شده

 غذاهایی مانند نان سفید و شیرینی‌ها می‌توانند منجر به افزایش سریع قند خون و سطح انسولین شوند و به اندازه‌ای که باید به رژیم فستینگ شما کمک نکنند.

با رژیم فستینگ چقدر وزن کم می‌کنیم؟

کاهش وزن با رژیم فستینگ می‌تواند بسته به عوامل مختلفی مانند متابولیسم فردی، وزن اولیه و نوع رعایت رژیم  متفاوت باشد. برخی از افراد کاهش وزن قابل توجهی را تجربه می‌کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است تغییرات زیادی را مشاهده نکنند. به طور متوسط، ممکن است با رژیم روزه داری بین 300 گرم تا 1 کیلو در هفته وزن کم کنید.

مزایای رژیم فستینگ چیست؟

جدا از لاغری، تحقیقات بسیار زیادی درباره انواع رژیم‌های فستینگ انجام‌شده که هر کدام نتایج جالب توجهی را به‌همراه داشته‌اند و به‌مزایای مختلف این الگوی غذایی اشاره کرده‌اند. در ادامه به مهم‌ترین مزایای فستینگ اشاره می‌کنیم: 

1. کاهش وزن

تا به این‌جای مقاله حتماً متوجه شده‌اید که این دسته از رژیم‌ها باعث کاهش وزن می‌شوند و سطح چربی بدن را کاهش می‌دهند.

2. مقاومت در برابر انسولین

 اگر با مشکلات دیابتی مواجه‌اید، سطح قند خون بدن از طریق فستینگ بین ۳ تا ۶ درصد کاهش و سطح انسولین ناشتای بدن را بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کم می‌کند و این موضوع می‌تواند از عوارض دیابت نوع ۲ بکاهد. 

3. التهاب

 این مشکل که محرک اصلی خیلی از بیماری‌های مزمن است، با رژیم‌های فستینگ بهبود بسیار زیادی می‌یابد و شما می‌توانید از ابتلا به خیلی از بیماری‌ها در امان باشید. 

4. سلامت قلب

 روزه‌داری، آن هم به شکل متناوب، سطح کلسترول بد، تری گلیسیرین خون، قند و مقاومت به انسولین را کم‌تر می‌کند و احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. 

5. پیشگیری از سرطان

 Pubmed می‌گوید که رژیم فستینگ می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کم‌تر کند.

6. سلامت مغز

 اگر روزه‌داری را در طول زمان ادامه دهید، هورمون BDNF به میزان خیلی زیادی در مغزتان ترشح می‌شود که به رشد سلول‌های عصبی مغز کمک می‌کند و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهد. 

رژیم فستینگ چیست؟

البته توجه به این نکته هم مهم است که تحقیقات انجام‌شده درباره این رژیم هنوز در مراحل اولیه است و عموماً روی حیوانات انجام می‌شود و پاسخ این سوالات روی بدن انسان، هنوز مشخص نیست. 

عوارض رژیم فستینگ چیست؟

رژیم فستینگ مثل هر رژیم دیگری ممکن است عوارضی را برای شما به همراه داشته باشد، البته اگر این رژیم را زیر نظر متخصص بگیرید عوارض به حداقل می‌رسد. از جمله عوارض این رژیم عبارتند از:

  • بیخوابی
  • معده درد
  • خستگی
  • سردرد
  • گرسنگی
  • بوی بد دهان
  • کم آبی بدن
  • تغییرات خلق و خو
  • سوء تغذیه
  • تداخل دارویی
  • یبوست
  • قند خون پایین

جدا از این موضوع، اشخاصی که باردار هستند، کودکان، افرادی که در معرض خطر هیپوگلیسمی قرار دارند، مبتلایان به بیماری‌های مزمن خاص و افرادی که با اختلالات مختلف غذایی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، همگی باید تحت نظارت پزشک به رژیم‌های فستینگ روی آورند یا حتی اصلاً به سراغ این دسته از برنامه‌های غذایی نروند. 

بیمار و پزشک او

چه افرادی نمی‌توانند از رژیم فستینگ استفاده کنند؟

رژیم روزه‌داری ممکن است برای همه مناسب نباشد. افرادی که باید از رژیم فستینگ اجتناب کنند عبارتند از:

1. زنان باردار یا شیرده

روزه گرفتن می تواند بدن را از مواد مغذی ضروری مورد نیاز در دوران بارداری و شیردهی محروم کند.

2. افراد با سابقه اختلالات خوردن

فستینگ ممکن است باعث ایجاد رفتارهای غذایی ناسالم بیشتر در افراد با سابقه اختلالات خوردن شود.

3. افراد مبتلا به بیماری‌های خاص

کسانی که مبتلا به دیابت، فشار خون پایین یا سایر شرایط پزشکی هستند، باید حتما قبل از اقدام به رژیم فستینگ با پزشک متخصص مشورت کنند.

4. کودکان و نوجوانان زیر 18 سال

 روزه ممکن است در رشد و تکامل آن‌ها اختلال ایجاد کند، بنابراین پزشکان به طور کلی این رژیم را برای این گروه سنی توصیه نمی‌کنند.

سخن پایانی

در نهایت همان‌طور که روزه در حالت عادی سختی‌های خودش را دارد، رژیم‌ فستینگ و مشتقات آن هم مزایا و معایبی دارد که باید از آن مطلع باشید. نمی‌توانیم بگوییم که خب ۲۴ ساعت چیزی نمی‌خورم، بعد هرچه خواستم می‌خورم  و در نهایت هم وزن کم می‌کنم. 

در عین حال و همان‌طور که گفتیم، اگر در شرایطی هستید که فکر می‌کنید نمی‌توانید این رژیم‌ غذایی را رعایت کنید یا با مشکلاتی مواجه می‌شوید، حتماً با متخصصی در این‌باره صحبت کنید و از گفته‌های پزشک تغذیه بهره‌مند شوید.

 

نکته 1: این مقاله برای آگاهی شما عزیزان تهیه شده است و لیمومی در قبال آن هیچ مسئولیتی ندارد.

نکته 2: اگر در حال اجرای رژیم لیمومی هستید، باید طبق برنامه‌تان عمل کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. متخصصان لیمومی تمام موادغذایی لازم را در برنامه‌ غذایی‌تان لحاظ کرده‌اند.

منابع:

Johns Hopkins Medicine

Healthline

Wtop

Cleveland Clinic

این مقاله را برای دوستان خود ارسال کنید

10 نظر

  1. سلام خسته نباشید میخاستم بدونم رژیم فستینگ 12ساعته بالاتنه و بازوهارو هم لاغر میکنه

    1. اصولا رژیم روی تمام اعضای بدن تاثیر میذاره. اگر قصد دارید روی قسمت خاصی از بدن کار کنید باید علاوه بر رژیم تمرینات ورزشی مخصوص بالاتنه و بازوها را هم انجام دهید.

  2. سلام عرض ادب
    من ۱۵سال هست نمیتونم روزه بگیرم یافشارم می افتد یا میگرنم به شدت فعال میشود واین رژیم باروزه هیچ فرقی ندارد پیشنهاد شمابه ماچیست

    1. سلام دوست عزیز
      ممنون از اینکه دغدغه‌تونو با ما به اشتراک گذاشتید
      برای دریافت مشاوره رایگان می‌توانید وارد این لینک https://limoo.me/blgcmnt2 شوید و با پزشکان متخصص لیمومی مشورت کنید و رژیم غذایی سالم دریافت کنید.

  3. سلام ۴۰سالمه رژیم فستینگ رو رعایت میکنم دو سه روزی هست وعده درد اذیتم میکنه چیکار کنم تازه دارم نتیجه میگیرم و عادت کردم

    1. سلام دوست عزیز
      حتما به پزشک مراجعه کنید.
      پیشنهاد می‌کنیم هیچ رژیمی رو بدون بررسی شرایط بدنی‌تون شروع نکنید.
      چون ممکنه عوارض زیادی براتون داشته باشه.

  4. سلام خسته نباشید
    و تشکر از مطالبه مفیدی که در اختیاره ما گذاشتین
    من یه سوال داشتم من ۱۷ سالم این رژیم و بگیرم مشکلی برای من پیش میاد چمیدونم مثلا قد نمی کشم دیگه؟
    قدم ۱۸۳
    وزنم۹۰

    1. سلام دوست عزیز
      این رژیم فستینگ عوارضی که نگرانش هستید ندارد.

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه شما پس از تایید سردبیر منتشر می‌شود.

مطالب مرتبط

پربازدیدترین مطالب

درباره ما

برند لیمومی از سال 1395 شروع به فعالیت کرده و با همکاری متخصص و مشاور تغذیه، آقای حمیدرضا روشندل، انواع رژیم‌های تناسب‌اندام را ارائه می‌دهد. لیمومی با بهره‌گیری از علم مزاج‌‌شناسی و رژیم درمانی نوین، رژیم‌های منحصربه‌فردی را برای گروه‌های سنی مختلف صادر می‌کند.

ما را دنبال کنید

درباره ما

برند لیمومی از سال 1395 شروع به فعالیت کرده و با همکاری متخصص و مشاور تغذیه، آقای حمیدرضا روشندل، انواع رژیم‌های تناسب‌اندام را ارائه می‌دهد. لیمومی با بهره‌گیری از علم مزاج‌‌شناسی و رژیم درمانی نوین، رژیم‌های منحصربه‌فردی را برای گروه‌های سنی مختلف صادر می‌کند.

ما را دنبال کنید