ریزش مو، ناخنهای شکننده و نازک، پوکی استخوان، سیستم ایمنی ضعیف و بسیاری دیگر از مشکلاتی که با آن درگیر هستید، از کمبود پروتئین در بدن نشات میگیرد.
پروتئین تقریبا در تمام فعالیتهای بدن نقش دارد؛ از ترمیم و ساخت عضله تا ساخت استخوان، مو، ناخن، آنتیبادی و حتی کاهش وزن. این ماده در تمام این موارد تاثیرگذار است و کمبود آن میتواند مکانیزم بدن شما را با مشکل مواجه کند.
فواید پروتئین برای بدن
- افزایش توده عضلانی و قدرت بدنی
پروتئین ساختار عضلانی را شکل میدهد، بنابراین اگر بدن شما پروتئین کافی دریافت کند، ساختار عضلانی قویتری خواهید داشت. مطالعات نشان میدهند که مصرف به اندازه پروتئین، باعث افزایش توده عضلانی میشود.
- سلامت استخوانها
پروتئین، به خصوص پروتئین حیوانی، خواص متعددی برای سلامتی استخوانها دارد. افرادی که پروتئین کافی مصرف میکنند، در میانسالی استخوانهای سالمتری خواهند داشت و احتمال اینکه به پوکی استخوان مبتلا شوند، کمتر است.
- کاهش میل به تنقلات و غذاهای ناسالم
تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده، نشان میدهد مصرف غذاهای پروتئیندار، باعث کاهش میل به میانوعده های ناسالم میشود.
- افزایش سوخت و ساز بدن
جذب پروتئین، با افزایش سوخت و ساز بدن و چربیسوزی همراه است. بنابراین مصرف این گروه غذایی، در کاهش وزن تاثیر قابلتوجهی دارد.
- کاهش فشار خون
فشار خون بالا، از اصلیترین دلایل حملات قلبی، سکته و بیماریهای کلیوی است. در مطالعات مختلفی به تاثیر پروتئین در فشار خون پرداخته شده و ثابت شده است که جذب پروتئین زیاد، منجر به کاهش فشار خون میشود.
- التیام بافتهای آسیبدیده
پروتئین به بافتهای بدن کمک میکند تا پس از آسیب، بهبود پیدا کنند. در واقع پروتئین، عامل مهمی در تسریع بهبود بافتها و اندامها به شمار میآید.
- کاهش وزن
پروتئین به دلیل افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش میل شدید به غذا، در پروسه کاهش وزن، بسیار کمککننده است. بنابراین پروتئین یکی از گروههای غذایی اصلی در رژیم لاغری است.
کدام غذاهای پروتئینی برای کاهش وزن مناسب هستند؟
- لوبیا قرمز
لوبیا سیاه منبعی ارزان و در دسترس از پروتئین است که در غذاهای مختلفی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
- ذرت
در هر فنجان ذرت، حدودا 15 گرم پروتئین وجود دارد. ذرت علاوه بر پروتئین، حاوی مقدار زیادی فیبر و مواد معدنی از جمله کلسیم است.
- ماهی سالمون
ماهی سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و منبعی عالی برای تامین پروتئین است.
- سیبزمینی
سیبزمینی به عنوان یک کربوهیدرات نشاستهای شناخته میشود اما منبع خوبی از مواد مغذی از جمله پروتئین است. یک سیبزمینی با اندازه متوسط، حاوی تقریبا 4 گرم پروتئین است.
- کلم بروکلی
یک فنجان کلم برکلی خام تقریبا 6/2 گرم پروتئین دارد و حاوی انواع مواد مغذی مانند فولات و پتاسیم است.
- گل کلم
گل کلم پروتئین زیاد و کالری کمی دارد. این گیاه مغذی در کاهش وزن، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان نقش موثری دارد.
- تخم مرغ
تخممرغ منبعی عالی برای پروتئین، موادمغذی و چربیهای سالم است. تحقیقان نشان داده است که تخممرغ میتواند باعث افزایش احساس رضایت و کاهش پرخوری در افراد شود.
- گوشت گاو
گوشت گاو مقدار زیادی پروتئین، ویتامین B1 و اسیدچرب دارد. این ماده غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و سرطان پروستات را کاهش میدهد.
- جو دو سر
در هر 100 گرم جو دو سر، 13 گرم پروتئین نهفته است. جو دو سر، علاوه بر پروتئین، منبع خوبی برای تامین کربوهیدرات است و میتوانید آن را با میوه و آجیل میل کنید.
- حبوبات
حبوبات یکی از گروههای غذایی اصلی هستند که مقدار زیادی فیبر و پروتئین دارند. حبوبات کاملا سیرکننده هستند و در بعضی از رژیمهای کاهش وزن مورد استفاده قرار میگیرند.
- دانه شاهدانه
دانه شاهدانه منبعی برای تامین پروتئین است و خواص درمانی فراوانی دارد.
سخن پایانی
با توجه به موارد گفته شده، واضح است که پروتئین، یکی از نیازهای اصلی و ضروری بدن است. تامین این ماده کار چندان سختی نیست؛ بسیاری از مواد غذایی در دسترس، حاوی این ماده مغذی هستند. کافیست نسبت به سلامتیتان حساس باشید و آنها را در برنامه غذاییتان قرار دهید.
نکته 1: این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاعرسانی دارد و برای اجرای آن، باید با یک متخصص مشورت کنید.
نکته 2: اگر در حال اجرای رژیم لیمومی هستید، تمام موادغذایی موردنیاز شما در برنامه ذکر شده است و باید مطابق برنامهتان عمل کنید.